career logo round

СОЦИАЛЕН РАБОТНИК

Консултативен център за обществена подкрепа "Шанс", СОФИЯ

Консултативен център за обществена подкрепа Шанс работи в сферата деца и семейства в риск и е част от социалното пространство на страната от 2004 г. Оттогава до днес, ежегодно преминават около 390 – 400 деца и семейства, в критичен за тях житейски период, се доверяват на специалистите ни, за да получат подкрепа и шанса да продължат да градят заедно своята семейна история.

Щастливи сме, че професионалните усилия и стойностна социална работа в Консултативния център не останаха незабелязани и от 01.10.2023г. Столична община ни даде възможност да достигнем до по-широк кръг потребители, като разшири капацитета на услугата. Предстои да попълним екипа с още един социален работник.

Ако социалната работа е Вашият избор на житейска и професионална мисия, ако искате да инвестирате усилията и знанията си в смислена кауза, то това съобщение може да даде решение на търсенето Ви.

Ние очакваме кандидати с опит, с висше образование, специалности Социални дейности, Социална педагогика, Психология, с добри познания в сферата на социалното законодателство и процесите на предоставяне на социалните услуги за деца.

Основните Ви ангажименти ще бъдат свързани с осъществяване на пряка социална работа с потребителите на Центъра за обществена подкрепа в съответствие с планираните социални услуги.

От Вас ще се очаква да:

работите като водещ на случай, като предоставяте и организирате необходимите социални услуги; документирате предоставянето на социалните услуги; осъществявате консултативна дейност; домашни посещения; осъществявате дейности, свързани с подкрепата на приемни семейства; участвате в екип в обучение на кандидат – осиновители; организирате и водите групова работа с деца и семейства; осъществяване на общностна работа в екип; имате готовност за мобилна социална работа.

Уменията и качествата, които очакваме кандидатите да притежават са:

генериране на идеи и решения при преодоляване на трудности с деца и родители; работа с маргинализирани групи и деца с различен етнически произход; работа в екип; инициативност, дисциплинираност, организираност; мотивираност за личностно и професионално развитие.

Работата е интересна и динамична. Като нов член на екипа ще започнете с въвеждане в спецификата на работа в нашата организация и ще се запознаете с конкретните изисквания към позицията.

Сдружението осигурява ежемесечни супервизии и минимум един път в годината обучение по теми, съобразени с професионалните потребности на сътрудниците, като например: Травма ориентирана грижа, Защитно поведение, Управление на конфликти, Защита от насилие и др.

Ще имате пълната подкрепа на ръководството и екипа. Ще можете да разчитате и на многогодишния опит на международна неправителствена организация с традиции и доказани успехи в социалната работа с деца и семейства.

Организацията оценява, стимулира и подкрепя всеки сътрудник в стремежа му да се развива и израства професионално.

Работното място е в гр. София, на адрес: ж.к. “Христо Смирненски“, ул. “Спътник“ № 4.

Ако тази информация е привлякла вниманието Ви, можете да подадете документи (мотивационно писмо и автобиография) за кандидатстване на е-мейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Позициите са отворени за служители на Сдружението и за кандидати извън организацията.

Срок за кандидатстване до 30 април 2024 г.

Кандидатствай:https://sosbg.org/sotsialen-rabotnik-2/

Ще се свържем само с одобрените кандидати.