career logo round

Координатор социални мрежи
Искаш да промениш съдбата на животните към по-добро?
Искаш да посветиш времето си на кауза със смисъл?
Това е възможността за теб!
Или може би познаваш човек, чиято мечта е да работи за животните? Сподели му тази страница.

Ако се колебаеш, кандидатствай!
________________________________________
Като Координатор социални мрежи целта на твоята работа ще бъде да разпространяваш борбата за животните в социалните мнежи. Твоя отговорност ще бъде максимално много хора да разберат как да помогнат на животните и да се включат в борбата. Благодарение на теб, животните ще бъдат видяни и чути. Тяхното страдание вече няма да е невидимо и няма да може да бъде игнорирано. Твоите действия ще доведат до промяна.
Ще създаваш и координираш съдържание за профилите в социалните мрежи на „Невидими животни“.
Активно ще се интересуваш от новини в областта на защитата на животните.
Ще работиш с професионалисти, дизайнери, видео монтажисти и доброволци.
Освен това ще общуваш много с колеги от чужбина, ще споделяте знания и ще се учиш.
За да работиш на тази позиция, ти трябва:
• да можеш да пишеш и създаваш текстове (ще обърнем много внимание на тази точка);
• креативност (ще трябва да генерираш идеи за съдържание);
• да можеш да анализираш и обработваш различни данни (в „Невидими животни“ проследяваме и оценяваме резултатите си);
• устойчивост на стрес (не всеки ден в активизма е спокоен);
• отговорност и организираност (трябва да можеш да планираш работата си);
• умения за работа в екип (ще работиш заедно с доброволци и други служители);
• умение да говориш и пишеш на английски език (не изискваме перфектни познания, но ще трябва да говориш и кореспондираш с колеги от чужбина).
За тази работа ще са ти от полза:
(Тук посочваме кои умения ще са ти от полза, ако ги имаш, но не са задължителни, за да получиш работата, ако си готов/а да учиш много и имаш правилната нагласа.)
Canva умения;
• естетическо възприятие;
• G-Suite, Slack, Trello, ClickUp умения;
• интерес към алгоритмите и тенденциите в социалните мрежи.
• Photoshop умения;


За позицията:
• Това е работа на половин работен ден (20 часа седмично).
• Работното място e в офиса на „Невидими животни“ в гр. София на бул. Ал. Стамболийски 41.
• Гъвкаво работно време.
• 3-5 часа от работното ти време месечно са за личното ти развитие.
• Заплата на трудов договор по прозрачна формула:
o Основната заплата е 1 093,25 лв. бруто за 4-часов работен ден.
o От там заплатата се увеличава в зависимост от предишния ти опит, пряко свързан с длъжността или като доброволец в граждански организации на координационно ниво (+3% за всяка година).
o Освен това заплатата се увеличава със стажа ти в „Невидими животни“ по следния начин:
 +7% – за всяка година работа в „Невидими животни“ през първите 5 години стаж;
 +5% – за всяка година за следващите 5 години;
 +3% – за всяка година за следващите 5 години;
 +2% – за всяка година за следващите години.
o Актуализиране на основната заплата през юли месец всяка година спрямо инфлацията от миналата година.
o На практика в момента заплатите за пълен работен ден в „Невидими животни“ варират от 2 798,72 лв. бруто (най-високата заплата на човека с най-голям стаж в „Невидими животни“ и опит преди да се присъедини към нас) до 2 339,55 лв. бруто (човекът с най-малък опит в „Невидими животни“ и преди да се присъедини към нас). Всяка заплата се изчислява индивидуално по този начин.
Ако искаш да кандидатстваш, попълни този формуляр.
За работата в „Невидими животни“
Работата в „Невидими животни“ има своите предимства и недостатъци.
Недостатъци:
• Заплащане. Никога няма да можем да се конкурираме с частния сектор. Това не е работа, от която можеш да “забогатееш”. Стремим се да плащаме достатъчно, за да могат хората да се грижат за основните си нужди, но нуждите на всеки са различни и ако твоите са по-високи, тази работа е възможно да не ги покрие.
• Игнориране. Често хората, към които се опитваме да достигнем, са заети или просто не се интересуват от това, за което се борим. Ако смяташ, че да те игнорират и отхвърлят е нещо, което те отблъсква, може би ще ти е твърде трудно да работиш в „Невидими животни“.
• Негативни реакции. Не всички хора смятат, че това, което се опитваме да постигнем, е необходимо или изобщо правилно. Някои го изразяват публично и на висок глас, а други коментират обидно или дори изпращат гневни имейли. Ако това те плаши, работата за животните ще бъде трудна за теб.
Предимства:
• Смисъл. През 4-те години, откакто е основана „Невидими животни“, в България се случиха редица огромни постижения за животните. Над 100 хил. души се подписаха за забрана на експериментите върху животни и фермите за кожи в Европа, а страната ни беше на 4-то място по подписи спрямо населението в целия Европейски съюз. Десетки известни личности, политици и партии се ангажираха в борбата за животните, а най-големите медии отразиха шокиращи нови кадри от фермата за норки. Знаем, че предстоят победи за животните, а ти може да си част от тях.
• Резултати. „Невидими животни“ съществува, за да постига резултати. Това означава, че работим много, учим се много и винаги търсим по-добри начини за постигане на по-добри резултати. Всички разбираме, че сме тук заради животните и сме длъжни да дадем най-доброто от себе си без значение дали дадена задача ни плаши, не ни харесва или ни причинява дискомфорт.
• Гъвкавост. Сами планираме работното си време. От теб зависи как ще постигнеш резултатите, важното е да го направиш. Гъвкавостта означава също, че всички ние трябва да сме гъвкави и да се съобразяваме с хората, които работят в „нетрадиционни“ часове, т.е. доброволците, които действат в „Невидими животни“, след като са приключили работа или университет.
• Непрекъснато обучение и развитие. Част от работното ни време е посветено изцяло на учене и развитие. Винаги можем да се справяме по-добре и трябва да намираме начини да го правим. Това означава, че 5-10 часа месечно от работното време трябва да бъдат посвещавани на учене и подобряване на знанията и уменията ти. Имаш свободата да избираш какво да учиш, стига това да ти помага да работиш по-добре. В „Невидими животни“ ще получаваш също така много обратна връзка постоянно – и ще се научиш как да я даваш на другите. Колкото повече правим, толкова повече грешим. Говорим за грешките си и ги споделяме с другите, за да може всеки да се поучи. Не наказваме грешките, защото те са инструмент, от който да се учим.
• Излизане от зоната на комфорта. Работата за животните ще те принуди да правиш неща, от които се страхуваш, които не можеш да правиш, които не искаш да правиш и за които би могло да си намериш множество на брой причини да не правиш. Можем повече, отколкото си мислим, и затова се насърчаваме взаимно постоянно да проявяваме смелост и да надхвърляме собствените си граници и възможности. Не забравяме, че сме тук заради животните и че краткото неудобство за нас не може да се сравни със страданието, което те понасят всеки ден. Именно затова правим нещата, които ни плашат, но са нужни.
• Работна култура на доверие, автономност, откровеност и прозрачност. Гласуваме доверие на хората в организацията, предоставяйки им свобода и автономност при вземането на решения, както и достъп до всички необходими вътрешни ресурси, за действат ефективно и мотивирано за животните. Държим на откритата, честна, добронамерена и прозрачна комуникация, насърчаваща автентичното общуване, споделяне на обратна връзка, градивна критика и подкрепа. Ще знаеш какво правят колегите ти и няма да се притесняваш какви неизказани мисли има един или друг.
• Безплатна карта за градския транспорт в София. За да ти осигурим безпроблемно пътуване до работното ти място: офиса на „Невидими животни“.
• Работа в международна организация. „Невидими животни“ е част от Anima International, една от най-ефективните международни организации за защита на животните. Работейки при нас, редовно ще си в контакт с активисти от международното движение за защита на животните.
Работата за защита на животните, отглеждани в индустриални ферми, не е за всеки. Тези животни се нуждаят от човек, който е отдаден на това в дългосрочен план и има правилната нагласа към работата. Не търсим експерти. Знаем, че работата за животните изисква специфични знания и умения, но често сме сред първите в България, които търсят хора за определени позиции, така че не можем да намерим човек с такъв опит. Поради тази причина се съсредоточаваме върху способността ти да мислиш, да слушаш, да разбираш, да се учиш и да работиш в екип.
От първостепенна значение за теб е да работиш ефективно? Постоянно да се учиш? Критичното мислене е една от основните ти ценности, а „отговорност“ може да е второто ти име? Чакаме точно теб!
Ами ако се страхуваш, че няма да се справиш?
Кандидатствай! Почти всеки, когото сме назначавали, е имал такива съмнения в себе си. Здравословно е да имаш съмнения, но ако не опиташ, никога няма да разбереш дали това не е било работата за теб.
За да ти помогнем да разбереш дали работата в „Невидими животни“ е за теб, съставихме списък с ресурси, които ще ти помогнат да разбереш каква е нашата нагласа към работата и активизма.
За процеса на подбор
Искаме процесът на подбор да бъде максимално обективен и справедлив. Това означава, че отговорите на въпросите се оценяват от няколко души и при оценяването те не виждат кой е дал отговора, т.е. отговорите се анонимизират. По този начин се предпазваме от пристрастия и можем да оценим отговора на даден човек, без да знаем никаква негова информация, която няма общо с работата.
Какво да очаквам след кандидатстване?
На първо място, за да кандидатстваш, ще трябва да попълниш този формуляр. Крайният срок за подаване на кандидатури е 18.08.2024 г. В рамките на седмица след тази дата, ще се свържем с теб, за да ти кажем дали преминаваш към следващия етап (не забравяй да провериш всички папки в пощата си – имейлът може да попадне в спам или секция „реклами“).
В следващите етапи от подбора ще трябва да изпълниш пробни задачи, да участваш в дистанционно интервю и в среща на живо. Всички етапи на подбор ще приключат в рамките на приблизително 2 месеца, считано от 18.08.2024 г., като до 18.08. ще публикуваме точен график на етапите на подбор тук.
Полезни връзки
Често задавани въпроси
Списък с ресурси