nadpissivt

Фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия

Делегация от 150 човека ще представлява България в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия, който ще се проведе през месец Октомври тази година.

Участниците във фестивала ще бъдат подбрани от националния комитет, който се учреди на 23 Март 2017 година в Националния студентски дом в София. Комитетът реши подборът на участниците да бъде посредством процедура с подаване на форма за кандидатстване, а делегатите на България ще бъдат определени на проведено следващо заседание на учредителите на националния комитет.

Уважаеми студенти,

Поради изчерпване на квотата, отпусната за Югозападен университет Ви информираме, че няма да се приемат договори по проект „Студентски практики“. Удостоверенията за приключилите през месец февруари можете да получите след 10-и април, както и екземплярот договора .

Уважаеми ментори и академични наставници,

Отчетните доклади през месец април ще се приемат от 6-о до 12-о число от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа. Напомняме ви да се съобразите с почивните и празнични дни. Попълването на поле Резултати да съответства с извършената дейност.

1672 места за летен стаж в държавната администрация

От 1 юли до 30 септември 1672-ма студенти могат да трупат стаж в държавната администрация. Обявите за свободните места са публикувани, а крайният срок за кандидатстване е 29 април, съобщи правителствената пресслужба.

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация през тази година могат да участват всички студенти,

Регистрацията за конкурса „Моден капан“ продължава до 30 март

Отличеният с десетки международни награди Yoga Book ще бъде връчен от Lenovo на един от финалистите в „Моден капан“ 2017

За втора поредна година конкурсът за модни дизайнери „Моден Капан“обръща поглед към младите таланти на България. След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на

Национален конкурс за студенти „Млад одитор“ – 2017 г.

Конкурсът се организира за шеста поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова и Партньори“. Пет-членно жури ще оцени представянето на участниците в конкурса и ще определи първите трима от тях, които ще получат парични награди, както и други двама, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени стипендии за обучение. Класираните на първите три места освен паричните награди ще получат и едномесечни стажове в компаниите организатори.

Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“

Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България предприема информационна кампания едновременно в цялата страна под мотото „Заедно за Европа“, която ще се проведе в периода 10 март – 09 май 2017 г.

Кампанията е посветена на 10-годишнината от подписване Договора за присъединяване на България към ЕС, на 60 годишнината от създаването на Европейската икономическа общност и Европейския социален фонд, както и

EURES Информационна среща

Центърът за кариерно развитие към ЮЗУ „Неофит Рилски“ организира информационна среща с екип на мрежата за трудова мобилност EURES, която ще се проведе на 22.03.2017 г. (сряда) от 11.00 часа в зала 204 (Учебен корпус I).

EURES е мрежа за сътрудничество, създадена с цел да подпомага свободното движение на работници на територията на 28 държави на ЕС, плюс Швейцария, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

Мрежата се състои от: Европейското бюро за координация (ECO), националните бюра за координация (NCOs), партньорите на EURES и асоциираните партньори на EURES.

Партньори в мрежата могат да бъдат: обществени служби по заетостта (PES), частни служби по заетостта (PRES), синдикални организации, организации на работодателите и други заинтересовани страни на пазара на труда. Партньорите предлагат услуги за информация, намиране и наемане на работа за работодатели и търсещи работа, а европейското и националните бюра за координация наблюдават организацията на дейностите съответно на европейско и национално ниво.

Освен това EURES изпълнява важната роля да осигурява конкретна информация и да подпомага намирането на работа в полза на работодателите и пограничните работници в трансграничните региони в Европа.

На практика EURES предоставя услугите си посредством портала и човешка мрежа от около 1000 съветници на EURES, които са ежедневно в контакт с търсещи работа и работодатели в Европа.

EURES