nadpissivt

Национална млaдежка академия

Националният младежки форум организира Национална млaдежка академия. Тя е отворена за хора на възраст между 15 и 29 г., активно работещи с младежи или с младежки организации. Академията е разделена на три последователни нива, в рамките на които участниците развиват и придобиват конкретни знания, умения и компетенции за включването като отговорна част от обществото, информират организаторите. По-конкретно нивата са: Клас 1 - Демокрация, гражданско участие и младежко включване; Клас 2 - Личностно развитие и общество; Клас 3 - Обучение за обучители и посланици на младежкото овластяване. Обученията се провеждат в ученическа база "Атия", община Созопол, база "Шумнатица", Боровец и Пловдив, като разходите за настаняване, храна и материали на всички участници се поемат от организаторите. Крайният срок за кандидатстване е 30 август. Попълва се онлайн формуляр.

Конкурс за проекти

Фондация "Пловдив 2019", в партньорство с Френски институт България, обявява конкурс за проекти с фокус френската култура, които да бъдат реализирани в квартал "Капана" в периода ноември 2017 г.-май 2018 г. Търсят се идеи, свързани с артистични намеси в публичното пространство, които включват инсталации, скулптури, функционален и декоративен дизайн в градска среда. Фокусът върху френската култура включва още възможности за реализиране на акции и пърформанси, изложби, танц, театър, музика, литература, кино, градско градинарство и гастрономия, поясняват организаторите. Общият бюджет на поканата е 35 000 лв., като не се определя минимална или максимална субсидия за проект, за да се даде възможност на участниците да представят своите идеи и концепции възможно най-реалистично. Пълният текст на поканата, насоките и документите и формулярите за кандидатстване, може да изтеглите тук на български език и тукна английски език. Във връзка с инициативата е създадено и Facebook събитие. Крайният срок за кандидатстване е 29 септември

Екипът на ABS търси двама български участници за тренировъчен курс в Словения, с тема на проекта "NEE(D)T yOUTH WORK ", който ще се проведе от 6 до 12 Ноември 2017 г.
На този курс ще има 28 участници, обучители и фасилитатори от 16 партньорски организации от 13 страни. Младежкият център БИТ в неговата среда идентифицира много млади хора, които са достигнали ръба на обществото поради загубата на над 1500 места в местната общност. Тяхната радикализация може да бъде предотвратена само с нови познания и диалог, които трябва да доведат до творчески подходи за интегриране на младите хора в местната общност.


https://www.activebulgariansociety.org/taining-course-in-slovenia

Краен срок за кандидатстване:23:59 часа 23 август 2017 г.

Институтът за икономическа политика и Фондация „Ханс Зайдел“ организират петото издание на Международната младежка академия от серията студентски семинари Paving Youths‘ Way. Тя ще бъде на тема „Дали моята Европа е същата като твоята?“ и ще се проведе в периода 10 – 14 юли 2017 г. в хотел „Пирин“, гр. Сандански.

Международният младежки проект цели да съпостави възприятията за Европейския съюз и бъдещето на Европа на младите хора от трите балкански страни членки на ЕС: България, Румъния и Гърция.

Oбщи изисквания към участниците от България, Гърция и Румъния:

Kонкурс за дизайн на екипи

Спортен клуб "Бегач" организира конкурс за дизайн на екипите на сдружението за 2018 г. Облекло на бегачите ще се използва както при тренировки в парка, така и на състезания в чужбина и при награждавания. Детайлните изисквания за изработката на дизайна, както и шаблони за различните видове спортни облекла, могат да бъдат намерени на сайта на клуба. /http://begach.com/konkurs/ Предложенията се изпращат на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 18 октомври. Финалистът в конкурса печели тениска или потник, изработен по неговия дизайн, 100 лв., както и 100 лв., които ще бъдат дадени на избрана от него благотворителна кауза. 
Спортен клуб "Бегач" е създаден през 2012 г. като нестопанско сдружение в обществена полза с цел развиване на бягането и кардио спортовете, както и масовата спортна култура и аматьорския спорт.

Институтът за икономическа политика и Фондация „Ханс Зайдел“ организират петото издание на Международната младежка академия от серията студентски семинари Paving Youths‘ Way. Тя ще бъде на тема Дали моята Европа е същата като твоята?“и ще се проведе в периода 10 – 14 юли 2017 г. в хотел „Пирин“, гр. Сандански.

Международният младежки проект цели да съпостави възприятията за Европейския съюз и бъдещето на Европа на младите хора от трите балкански страни членки на ЕС: България, Румъния и Гърция.

Oбщи изисквания към участниците от България, Гърция и Румъния:

ТРУДОВА БОРСА
Дирекция „Регионална служба по заетостта“ съвместно с Центъра за кариерно развитие към Югозападен университет „Неофит Рилски“ – Благоевград, организират младежка трудова борса, която ще се състои на 27.06.2017г. от 11:00 часа във фоайето на Учебен корпус 1, ет. 1.