nadpissivt

Предстои второто международно издание на форума Model European Union Sofia, който ще се проведе от 6 до 10 септември 2017 г. на територията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Събитието е отворено за хора, които имат интерес към европейската тематика и искат да влязат в обувките на европейските законодатели и журналисти. Целта на проекта е да бъдат обсъдени две законодателни инициативи, съответстващи на стратегията на Европейския съюз (ЕС) за създаване на единен цифров пазар и достъп до екологично правосъдие в рамките на системата на ЕС за търговия с емисии. Ще се проведе дебат, на който ще се обсъдят теми от общоевропейско значение като Бялата книга за бъдещето на Европа и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС от януари до юни 2018 г. Участието е безплатно, а разходите по настаняването ще бъдат покрити от организаторите. Може да кандидатствате до 31 май, като попълните формуляр за участие на този адрес.

Your First EURES Job

Целевата схема за мобилност „Твоята първа EURES работа ” се осъществява въз основа на проекти, разработени от някои от публичните служби за заетост от държавите-членки на ЕС и ЕИП.

Линковете по-долу, съдържат информация за конкретните действащи проекти , както и имена и връзки към интернет страниците на службите за заетост, партньори по съответния проект, в които могат да се намерят формулярите за кандидатстване за различните видове финансиране.

Компания Experian обяви стажантска си програма за 2017 г., която включва позиции в направление разработка на софтуер, анализи на данни и финанси. Стажовете са платени и ще бъдат с продължителност от 3 до 6 месеца, а някои от тях ще предлагат и гъвкаво работно време.

Teambuilding

Институт за Дунавския регион и Централна Европа, Виена промени условията за кандидатстване в XXIII АВСТРИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕН КОЛЕЖ. Могат да се включат всички студенти и докторанти, включително и от филологическите специалности с немски език. Отпадат задължителните досега сто учебни часа обучение по немски език. Удължава се и срокът за кандидатстване - до 30 юни.Условия за кандидатстване:
Могат да кандидатстват всички студенти и докторанти в български университети, които владеят писмено и говоримо български език.
Необходими документи:
•         CV Europass- на български език.
•        Мотивационно писмо за участие в 23 Австрийско-български летен колеж – на български език.
•        Уверение, че сте студент или докторант – на български език.
Кандидатурите си може да изпращате до 30 юни на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кандидатствай за 1 от 3 стипендии по 10000 лв за магистратура в чужбина

До 24 май можеш да кандидатстваш за една от стипендиите на фонда "Иди, учи и се върни". Те са предназначени за българи, които през 2017 ще учат магистратура в чуждестранен университет, а след завършването си искат да се върнат в България.

XXIII Австрийско-български летен колеж

Виенски университет, катедра Славистика, Институт за Дунавския регион и Централна Европа, Виена организират XXIII Австрийско-български летен колеж 1-20 август 2017, Благоевград и Варна


За поредна година се предоставя възможност на 15 студенти от български университети и на 15 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език.