nadpissivt

Академичен конкурс "д-р Иванка Петкова"

Институт за икономическа политика организира за шеста поредна година академичен конкурс, носещ името на своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да идентифицира и подкрепи млади учени с интереси в областта на международните финанси и е насочен към български граждани, които понастоящем са докторанти в български или чужди университети/научни институции, както и постдокторанти на възраст до 35 години.

В първата фаза на конкурса (с краен срок 11 юни 2017 г.) кандидатите следва да представят концепция

Уважаеми студенти,

Поради изчерпване на квотата, отпусната за Югозападен университет Ви информираме, че няма да се приемат договори по проект „Студентски практики“.   Удостоверенията за приключилите през месец февруари можете да получите след 10-и април, както и екземплярот договора .

Уважаеми ментори и академични наставници,

  Отчетните доклади през месец април ще се приемат от 6-о до 12-о число от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа. Напомняме ви да се съобразите с почивните и празнични дни. Попълването на поле Резултати да съответства с извършената дейност.

1672 места за летен стаж в държавната администрация

От 1 юли до 30 септември 1672-ма студенти могат да трупат стаж в държавната администрация. Обявите за свободните места са публикувани, а крайният срок за кандидатстване е 29 април, съобщи правителствената пресслужба.

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация през тази година могат да участват всички студенти, които учат във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите.

Предлагат се стажове в 42 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията с най-много стажантски позиции са Икономика (486), Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел "Информация за програмата".

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала http://staj.government.bg/ .

Делегация от 150 човека ще представлява България в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия, който ще се проведе през месец Октомври тази година.

 Участниците във фестивала ще бъдат подбрани от националния комитет, който се учреди на 23 Март 2017 година в Националния студентски дом в София. Комитетът реши подбора на участниците да бъде посредством процедура с подаване на форма за кандидатстване, а делегатите на България ще бъдат определени на проведено следващо заседание на учредителите на националния комитет.

Национален конкурс за студенти „Млад одитор“ – 2017 г.

        Конкурсът се организира за шеста поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова и Партньори“. Пет-членно жури ще оцени представянето на участниците в конкурса и ще определи първите трима от тях, които ще получат парични награди, както и други двама, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени стипендии за обучение. Класираните на първите три места освен паричните награди ще получат и едномесечни стажове в компаниите организатори.

Целта на състезанието е популяризиране на одиторската професия сред младите хора, както и подчертаването на ролята на одита в обществото.

Конкурсът е адресиран към всички студенти,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България предприема информационна кампания едновременно в цялата страна под мотото „Заедно за Европа“, която ще се проведе в периода 10 март – 09 май 2017 г.

Кампанията е посветена на 10-годишнината от подписване Договора за присъединяване на България към ЕС, на 60 годишнината от създаването на Европейската икономическа общност и Европейския социален фонд, както и 6 години функциониране на мрежата, и включва най-разнообразни събития – срещи, дискусии, семинари, конкурси, хепънинги и много други.

 Като част от националната кампания, Областен информационен център – Благоевград организира фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“ . За участие в конкурса ще се набират снимки на обекти, обновени или изградени с европейски средства в област Благоевград.

Всеки желаещ може да участва като изпрати Формуляр за участие, Декларация за авторско право и до 3 снимки най-късно до 07 април