nadpissivt

Internship at Active Bulgarian Society

Are you looking for further development of your skills and knowledge? Mastering what you already know on theory by expressing it in practice? Wondering how to check off your list required internships for undergraduate studies? ABS is giving you the opportunity to work and have the time to travel with our flexible paid internship program.
The position is suitable for people currently living in Blagoevgrad.
Active Bulgarian Society is now looking for interns to gain experience in a dynamic and diverse working environment.

Конкурс за стажанти в Институт за пазарна икономика (ИПИ) за периода 10 февруари – 10 май 2020 г.

Процес на кандидатстване:

Кандидатите трябва да изпратят есе на актуална икономическа тема, по техен избор. Обемът на есетата трябва да бъде между 500 и 800 думи.

Есетата, заедно с автобиография на български език, изпращайте до 24 януари 2020 г. на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., на вниманието на Адриан Николов

Одобрените кандидати ще бъдат уведомени по e-mail и поканени на интервю.

"Стипендии за Франция" за 2020 година

Френският институт в България откри своята кампания « Стипендии за Франция » за 2020 година.
Тези стипендии се предоставят за нива магистратура (M2), докторантура под двойно научно ръководство както и за престой на високо научно ниво в рамките на един месец на докторанти, на млади научни работници и на утвърдени преподаватели и изследователи.

Започна приемът на документи за лятна ваканционна заетост на български студенти в Германия

Агенцията по заетостта стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна заетост на български студенти в Германия, като за лятото на 2020 г. тя ще е по договореност с Федералната агенция по труда – Кьолн. Желаещите да се възползват от възможността могат да подават заявления по образец до 14 февруари 2020 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение (в т.ч. клон/филиал), в което се обучават.

И Н Ф О Р М А Ц И Я
за свободните работни места в Благоевградски регион
по Бюра по труда към 13.01.2020 г.
Дирекция “Бюро по труда”гр. Благоевград
Тел. за връзка 073/ 88-67-10 и 88-67-02
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 3 места
3 Лекари Висше образование
Дирекция “Бюро по труда” – гр. Гоце Делчев

Тел. за връзка 0751 / 61261

Конкурс за млади българи франкофони на възраст между 20 и 26 години

Изданието 2020 на програмата LabCitoyen ще бъде фокусирано върху основните права на детето.
Кандидатите трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на френски език преди 31 януари на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лауреатите ще бъдат поканени в Париж от 28 юни до 5 юли 2020, за да се срещнат с други млади хора от целия свят, което ще им даде възможност да споделят своя опит в рамките на конференции, ателиета и др.