nadpissivt

Стипендиантска програма "За жените в науката"

Срокът за кандидатстване за участие в Националната стипендиантска програма "За жените в науката" се удължава до 30 април 2018 г.Конкурсът търси талантливи български жени учени в сферата на естествените науки, които ще бъдат наградени със стипендии от по 5000 евро.

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 април)
Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Стажове
Фондация "Заедно в час" удължава срока за кандидатстване за участници по програмата за професионално и лидерско развитие. До 10 април всички желаещи да се включат в новия випуск учители по програмата могат да подадат кандидатурите си на сайта на инициативата. Одобрените участници ще преподават две години в училища, партньори на организацията, като ще започнат работа от септември 2018 г.

Работа и Обучения
"Дневник" търси репортер, който умее да открива новини. Кандидатите трябва да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да предават новина в 140 знака, да владеят английски език и да познават добре социалните мрежи, а интересът към заснемане на видео и фоторепортажи е предимство. Желаещите да кандидатстват за позицията трябва да пратят CV и мотивационно писмо на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 23 април, като посочат, че кандидатстват за позицията "репортер". Повече информация може да намерите на страницата на "Дневник".
Обучения
SQL Master Academy организира второто издание на "Лятна DBA Академия" - безплатната образователна програма за администратори на база данни.

Стажове, стипендии, конкурси (26 март - 1 април)
Стажове
Икономическият седмичник "Капитал" търси стажанти. Кандидатите за пролетната стажантска програма на медиата трябва да са студенти в икономическа специалност, да владеят английски език и да имат познания за работа с Excel. Избраните участници ще преминат обучение по журналистика и ще могат на да натрупат практически опит. След стажа има възможност и за постоянна работа в "Капитал". Крайният срок за кандидатстване е 2 април. CV и мотивационно писмо се изпращат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

И Н Ф О Р М А Ц И Я
за свободните работни места в Благоевградски регион
по Бюра по труда към 02.04.2018 г.

Дирекция “Бюро по труда” – гр. Благоевград
Тел. за връзка 073/ 88-67-10 и 88-67-02
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 19 места

Конкурси
Дружеството за Обединените нации в България организира конкурс за избор на бъдещите младежки делегати на страната ни към ООН. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития с цел събиране на мнения от българските младежи по актуални за страната ни и ООН теми. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите на страницата на конкурса. Крайният срок за подаване на документите е 11 април 2018 г.

И Н Ф О Р М А Ц И Я
за свободните работни места в Благоевградски регион
по Бюра по труда към 26.03.2018 г.

 

Дирекция “Бюро по труда” – гр. Благоевград
Тел. за връзка 073/ 88-67-10 и 88-67-02
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 18 места