nadpissivt

Институт за Дунавския регион и Централна Европа, Виена промени условията за кандидатстване в XXIII АВСТРИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕН КОЛЕЖ. Могат да се включат всички студенти и докторанти, включително и от филологическите специалности с немски език. Отпадат задължителните досега сто учебни часа обучение по немски език. Удължава се и срокът за кандидатстване - до 30 юни.Условия за кандидатстване:
Могат да кандидатстват всички студенти и докторанти в български университети, които владеят писмено и говоримо български език.
Необходими документи:
•         CV Europass- на български език.
•        Мотивационно писмо за участие в 23 Австрийско-български летен колеж – на български език.
•        Уверение, че сте студент или докторант – на български език.
Кандидатурите си може да изпращате до 30 юни на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Компания Experian обяви стажантска си програма за 2017 г., която включва позиции в направление разработка на софтуер, анализи на данни и финанси. Стажовете са платени и ще бъдат с продължителност от 3 до 6 месеца, а някои от тях ще предлагат и гъвкаво работно време.

Teambuilding

LIBRe Essay Contest 2017

Повече за конкурса

За втора поредна година Фондация “ЛИБРе” организира конкурс за есе в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери.

LIBRe Essay Contest 2017 е отворен към български студенти в редовна или задочна форма на обучение или докторанти, или студенти, който в момента се обучават по студентска програма за обмен в чужбина. Инициативата

Кандидатствай за 1 от 3 стипендии по 10000 лв за магистратура в чужбина

До 24 май можеш да кандидатстваш за една от стипендиите на фонда "Иди, учи и се върни". Те са предназначени за българи, които през 2017 ще учат магистратура в чуждестранен университет, а след завършването си искат да се върнат в България.

Всичко за условията за кандидатстване и процедурата за подбор можете да прочетете на fund.tuk-tam.bg

Проектът е на Сдружение "Тук-Там" - организацията на българите с опит в чужбина, които вярват в България, и се случва за втора година. Освен стипендиите, бъдещите магистри получават и подкрепата на Тук-Там по време на следването си и след завършването си, за да намерят по-лесно мечтаната си кариера.

Парите за стипендиите са събрани изцяло от дарения на българи и компании в България, които вярват, че у нас има нужда от повече хора като бъдещите стипендианти и искат да им помогнат да бъдат успешни.

Кандидатствайдо 24 май!Виенски университет, катедра Славистика
Институт за Дунавския регион и Централна Европа, Виена
организират
XXIII Австрийско-български летен колеж
1-20 август 2017, Благоевград и Варна
За поредна година се предоставя възможност на 15 студенти от български университети и на 15 студенти от австрийски университети да подобрят и задълбочат знанията си съответно по немски и български език. В обучението се прилагат интерактивни методи от квалифицирани преподаватели, чийто майчин език е немски или български.

Информационен ден за кариерно развитие

Центърът за кариерно развитие към Югозападния университет "Неофит Рилски" организира Информационен ден за кариерно развитие. Събитието ще се проведе на 26 април 2017 г. (сряда) от 13:30 часа в зала 101 на Учебен корпус 1.

Инициативата ще се проведе в две части:

I Презентация на:

Възможностите на пазара на труда и тенденциите в търсенето на специалисти.
Как да търсим и намерим добрия работодател.
Как да се подготвим, за да се