nadpissivt

Кои са най-подходящите работни места и професии за хоум офис
Хоум офисът става все по-популярно работно място, а това за никого не е тайна. Ковид кризата ни затвори по домовете, а работодателите трябваше да измислят подходящ начин да оставят на работа своите служители. Трудът от дома ни дава възможност да изпълняваме задълженията си ефективно и навреме, без това да окаже съществено влияние върху продуктивността ни. Стига да имаме работещ компютър и връзка с интернет, изпълнението на рутинните ни задачи ще бъде лесно и приятно.
Какво е хоум офис?
Преведено от английски, home office буквално означава “домашен офис”. Кризата с Ковид направи работата от вкъщи още по-популярна и практикувана, като ползите от това са свързани не само с опазването на здравето, но и с икономиите на разходи, които работодателите ще могат да извършват .
Кои професии могат да се упражняват от дома?
Вече доста професии могат да бъдат практикувани от така наречения хоум офис. Стига фирмата или предприятието да има достатъчно работа за всички, същата би могла да бъде разпределена между отделните служители, които да я извършват и от място като дома си. За да не се стига до съкращение на работни места, следните професии е добре да бъдат упражнявани и от дома на служителите:

Oнлайн събитие „Свързване на висшето образование и общността на зелената икономика“
На 15.02.2022 г. ще се проведе онлайн събитие на тема: „Свързване на висшето образование и общността на зелената икономика“ (Connecting Education and the Green Economy Community), организирано от Youth and Education Alliance и Международната асоциация на университетите.

По време на мероприятието участниците ще имат възможността да се запознаят с глобалния документ „Глобални насоки за образование за зелени работни места“ (Global Guidance for Education on Green Jobs - https://wedocs.unep.org/bitstream/handle/20.500.11822/35070/GGEGJ.pdf), в който има съпътстващи ресурси за това как да бъдат подобрени учебните програми, стажовете, кариерното ориентиране и назначаването на работа.

Green Economy

Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви свободни стажантски позиции

ESA

ESA 1

СЕРВИЗЕН СПЕЦИАЛИСТ, ПОДДРЪЖКА И РЕМОНТ НА БАНКОМАТНИ УСТРОЙСТВА
Принтек България е водеща компания в търговията и поддръжката на банкомати и ПОС устройства. Компанията е част от Printec Group - лидер в югоизточна Европа в автоматизираните транзакции и предлага своите продукти, решения и услуги в 16 страни в региона.

Във връзка с осъществяване на своята дейност търсим сервизен специалист, поддръжка и ремонт на банкоматни устройства на временен трудов договор за 1 год. и 6 месеца.
Основни задължения:

И Н Ф О Р М А Ц И Я
за свободните работни места в Благоевградски регион
по Бюра по труда към 07.02.2022г.

Дирекция “Бюро по труда” – гр. Благоевград
Тел. за връзка 073/ 88-76-96
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 3 места
1 Учител по биология,химия и човекът и природата Висше образование
1 Отчетник,счетоводство Висше образование
1 Учител по информатика и информационни технологии Висше образование


Дирекция “Бюро по труда” – гр. Гоце Делчев
Тел. за връзка 0751 / 61263
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 4 места
1 Учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап /биология и биологически науки/ Висше образование, педагогика
1 Учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап /история и археология и цивилизация, гоеграфия и икономика/ Висше образование, педагогика
1 Химик, текстил Висше образование
1 Мениджър екип Висше образование

Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви свободни стажантски позиции

Европейската космическа агенция (ЕКА) обяви свободни стажантски позиции, насочени главно към инженери, завършили информационни технологии и бизнес услуги.
Участието на България в споразумението по Плана за европейските коопериращи държави (PECS) на Европейската космическа агенция осигурява достъп до младежките програми на Европейската космическа агенция за магистри и стипендианти, както и възможност за участие във взаимния обмен на експерти; научна и техническа информация; данни и стоки от взаимен интерес, в областта на космическата наука, технологиите и приложенията.
Свободните позиции се обявяват онлайн веднъж в годината. Публикуват се около 100 предложения, насочени главно към инженери и физици, завършили информационни технологии, природни или социални науки и бизнес.

Уебинар „Стани учител по математика и информатика“
Ако искаш да станеш учител по математика и/или информатика и информационни технологии, сега е правилният момент да кандидатстваш за програмата „Нов път в преподаването“ на „Заедно в час“. На 08.02.2022 г. (вторник) от 18.030 ч. ще се запознаеш с програмата, https://zaednovchas.bg/webinar-uchitel-po-matematika/, както и формата за регистрация за него: https://bit.ly/3KEGqF6. Той е с насоченост към хора, които биха могли да преподават по математика и/или информатика и ИТ и са математици, информатици, инженери, икономисти и/или архитекти или имат придобита педагогическа правоспособност за преподаване по математика и/или информатика и информационни технологии.