nadpissivt

Европейска агенция за гранична и брегова охрана
Агенцията, още позната като Frontex (от френски Frontières extérieures), е базирана във Варшава и има за основна задача да координира, управлява и развива системата за граничен контрол на ЕС. Тя също така подпомага хармонизирането на граничните проверки в ЕС, улеснява сътрудничеството между граничните органи, предоставя техническа помощ и експертен опит.

Продължителност на стажа: 3 – 12 месеца
Къде: Варшава

Европейска агенция за авиационна безопасност
ЕААБ, с централа в Кьолн, отговаря за стандартите за сигурност и опазване на околната среда в сектора на въздушния транспорт в Европа. Тя е овластена да регулира и сертифицира, да провежда разследвания и мониторинг, както и да изготвя проекти за законодателство свързано с авиационната безопасност.

Продължителност на стажа: до 12 месеца
Къде: Кьолн

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Сърце"

Конкурсът има за цел да подпомогне млади български автори и режисьори в реализацията на техните творби. Сценариите трябва да са свързани по един или друг начин с темата на конкурса за 2019 г. – "Сърце". Приемат се сценарии за всички видове филми (игрални, анимационни, документални, експериментални). Преди да кандидатствате, прочетете регламента и насоките за писане на сценарий.

Сдружение "Образование без раници" търси стажант "Маркетинг и реклама"

Сдружение “Образование без раници” работи за модернизирането на образованието в България. Ние локализираме и популяризираме в страната алтернативни (онлайн) образователни ресурси, наложени глобално. Основният ни проект в момента е преводът на български на най-мащабния онлайн портал за общо образование в света – Кан Академия (Khan Academy). За безплатното образование на бъдещето – за всички, навсякъде и на световно ниво! По процедура “Младежка заетост” на Агенция по заетостта търсим стажант “Маркетинг и реклама”, който е безработен младеж до 29-годишна възраст и не участва в никакви форми на образование или обучение към момента на кандидатстване.

Кандидатстване:

Active Bulgarian Society (ABS) представя проекти, подходящи за студенти и младежи

⭕️Educational Project: Teaching English in China

  • Кога:от Юли 2019, за 3/6/9 или 12 месеца
  • Къде: Ханджоу/ Пекин/ Шанхай/ Нинбо/ Гуанджоу/ Циндао, Китай
  • Профил на участниците: Няма ограничния за броя на участници, 19-40 години
  • Краен срок: няма краен срок за кандидатстване.

❓Повече информация и как да кандидатствате може да намерите в линка: https://activebulgariansociety.org/projects/educational-project-teaching-english-36912-months-in-china

ООН организира видео конкурс

Победителите ще получат възможност да посетят 25-ата сесия на Конференцията на ООН по изменението на климата през декември в Сантяго, Чили и да работят като стажанти, подпомагащи екипа на ООН чрез видеоклипове, статии и публикации в социалните мрежи. Конкурсът има три категории: земя, биоразнообразие и климат. Нужно е кандидатите да са на възраст между 18 и 30 години.

БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА БАНКА ОБЯВЯВА СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА ЗА „ЕКСПЕРТ“ В ДИРЕКЦИЯ „ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРОГНОЗИ“

Обща характеристика на длъжността:

Основните цели и задачи на дирекция „Икономически изследвания и прогнози“ са свързани с изготвянето на аналитични материали и прогнози, провеждане на макроикономически изследвания, иконометрично моделиране и симулации, които подпомагат вземането на решения от Управителния съвет на БНБ. Част от работата в дирекцията е свързана с изготвянето на периодични анализи за развитието на икономиката, като пример за това е тримесечното издание „Икономически преглед“. Служителите на дирекцията участват активно в двугодишния план за изследователска дейност на БНБ, в който са включени теми, свързани с изпълнението на целите и задачите на БНБ.