nadpissivt

Телерик академия

Образователната организация "Телерик академия" стартира програма за подготовка на младши софтуерни специалисти Telerik Academy Alpha с продължителност 6 месеца. Обучението е безплатно и е насочено към хора, които вече притежават базови познания по програмиране, искат да натрупат практически опит и да започнат работа в IT индустрията. В пилотното издание на програмата ще бъдат допуснати само 25 души. Предишен професионален опит в областта не е необходим. Желаещите да участват трябва да подадат CV и мотивационно писмо на сайта на инициативата до 7 юни. Следва явяване на изпит, който тества уменията на кандидатите по програмиране с езика C#. Успешно преминалите изпита ще се явят на интервю, което оценява мотивацията им за участие и нивото на владеене на английски език. Обучението започва на 26 юни в трейнинг центъра на академията в ж.к. Младост и изисква задължително присъствие. Повече информация можете да намерите на този адрес .

Отворена среща на тема "Маркетинг в социалните мрежи"

Фондация "Каузи" ще проведе отворена среща на тема "Маркетинг в социалните мрежи". Участниците в събитието ще разберат как могат да използват социалните мрежи не просто като място за контакти, а и като инструмент за професионална реализация. Те ще научат също и как доброто позициониране в социалните мрежи може да им донесе доходи. Водещ на събитието ще е Жюстин Томс, маркетинг и комуникационен експерт, основател на агенция ABC Design & Communications.

Обучение в практиката

Корпоративният университет "Карол" организира образователна програма "Обучение в практиката", насочена към студенти, които учат бизнес и финанси. Обучението се провежда всяка година в периода от 1 до 31 юли. Включва лекционна част, уъркшопи, практическа работа по групови и индивидуални проекти, срещи и дискусии за кариерно ориентиране, посещения в други компании или институции. Изискванията към кандидатите са да бъдат студенти след 3-ти курс на образователна степен бакалавър или магистри по икономически специалности в български или чуждестранни висши училища.

Your First EURES Job

Целевата схема за мобилност „Твоята първа EURES работа ” се осъществява въз основа на проекти, разработени от някои от публичните служби за заетост от държавите-членки на ЕС и ЕИП.

Линковете по-долу, съдържат информация за конкретните действащи проекти , както и имена и връзки към интернет страниците на службите за заетост, партньори по съответния проект, в които могат да се намерят формулярите за кандидатстване за различните видове финансиране.

Софтуерният университет организира безплатно обучение по 3D анимация за игралната индустрия. Курсът е подходящ за начинаещи, както и за всички, които имат начален или среден опит с 3D софтуер. Участниците ще придобият основни умения в областта на моделирането и анимацията на 3D анимационни персонажи и околна среда, използвайки Maya софтуер. Също така ще усвоят основните методи за 3D скулптиране, анимиране, текстуриране на анимационни персонажи, както и основните техники за рендериране и комбиниране на крайния анимационен филм. Обучението стартира от 10 юни и ще продължи 8 седмици. Лекциите ще се провеждат всяка събота от 14 до 18 ч., в зала Creative+Experience в сградата на "Софтуерния университет". Крайният срок за записване е 8 юни, като може да се регистрирате за участие https://platform.softuni.bg/identity/register?returnUrl=/account/registeredcallback&appId=softuni.bg . Повече информация може да откриете на https://softuni.bg/trainings/1675/3d-anim-gaming-industry-june-2017

Предстои второто международно издание на форума Model European Union Sofia, който ще се проведе от 6 до 10 септември 2017 г. на територията на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Събитието е отворено за хора, които имат интерес към европейската тематика и искат да влязат в обувките на европейските законодатели и журналисти. Целта на проекта е да бъдат обсъдени две законодателни инициативи, съответстващи на стратегията на Европейския съюз (ЕС) за създаване на единен цифров пазар и достъп до екологично правосъдие в рамките на системата на ЕС за търговия с емисии. Ще се проведе дебат, на който ще се обсъдят теми от общоевропейско значение като Бялата книга за бъдещето на Европа и предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС от януари до юни 2018 г. Участието е безплатно, а разходите по настаняването ще бъдат покрити от организаторите. Може да кандидатствате до 31 май, като попълните формуляр за участие на този адрес.

Институт за Дунавския регион и Централна Европа, Виена промени условията за кандидатстване в XXIII АВСТРИЙСКО-БЪЛГАРСКИ ЛЕТЕН КОЛЕЖ. Могат да се включат всички студенти и докторанти, включително и от филологическите специалности с немски език. Отпадат задължителните досега сто учебни часа обучение по немски език. Удължава се и срокът за кандидатстване - до 30 юни.Условия за кандидатстване:
Могат да кандидатстват всички студенти и докторанти в български университети, които владеят писмено и говоримо български език.
Необходими документи:
•         CV Europass- на български език.
•        Мотивационно писмо за участие в 23 Австрийско-български летен колеж – на български език.
•        Уверение, че сте студент или докторант – на български език.
Кандидатурите си може да изпращате до 30 юни на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.