nadpissivt

30 май, 17 ч. - покана за уебинар "Как да се подготвим за интервю за работа"
Уважаеми студенти,
 
Каним Ви,
да се включите в напълно безплатна онлайн менторска среща с Магдалена Цолова, експерт "Подбор" в Кока-Кола България ХБК, на тема "Как да се подготвим за интервю за работа?".

ПОКАНА от BRITANICA за Online Workshop:

workshop
Ние от екипа на BRITANICA каним всеки студент, който има интерес към преподаването и добро ниво на владеене на английски език, да присъства на нашия Workshop. Събитието ще се проведе в сряда, 18.05., от 15ч. в зала 101, учебен корпус 1, в Югозападен Университет "Неофит Рилски" със съдействието на специалистите от Кариерния център. На самото събитие ще имате възможност да се запознаете с наши преподаватели, да научите полезни насоки за преподаването на английски език и работата с деца, както и да обсъдим интересни казуси.

Необходима е регистрация с e-mail чрез попълване на следния формуляр:

Are you creative and well organized?

Do you enjoy helping people learn and attain knowledge?

Do you consider yourself an effective communicator and striving for personal growth individual?

Then you should join the BRITANICA Community!

For new teachers who seek support and want to embrace the challenges and triumphs of first starting out in the classroom, we have developed innovative academic programmes which will help them grow into confident professionals.

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Агенция по заетостта

Дирекция „Регионална служба по заетостта” – гр. Благоевград

И Н Ф О Р М А Ц И Я
за свободните работни места в Благоевградски регион
по Бюра по труда към 16.05.2022г.

Дирекция “Бюро по труда” – гр. Благоевград
Тел. за връзка 073/ 88-76-96
А. СПЕЦИАЛИСТИ С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ – 1 места
1 Техник, телекомуникации Висше образование

Станете посланици на Европейски Институт за Иновации и Технилогии - Градска Мобилност (EIT Urban Mobility)
Клийнтех България е широко призната мрежа за иновации в чистите технологии и устойчивото развитие. Работи активно за прилагане на нови стратегии и бизнес модели, водещи до преминаване към климатично неутрален и ресурсно ефективeн бизнес, общество и живот посредством силни партньорства на водещи компании, университети, изследователски инфраструктури, организации и правителствени институции. От 2015 г. е официален партньор на Общностите на знанието и иновациите (KICs), част от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и управлява Регионалните иновационни хъбове към EIT (EIT RIS Hubs) по темите за устойчива енергия (EIT InnoEnergy), изменение на климата (EIT Climate KIC), производствени технологии (EIT Manufacturing) и храни (EIT Food). Клийнтех България работи активно по програми на Европейски Институт за Иновации и Технологии – Градска Мобилност (EIT Urban Mobility) в партньорство със Столична община, Център за градска мобилност, местни старт-ъпи, както партньори и бизнес организации от други европейски градове.
Клийнтех България участва в проект InnoCap финансиран от EIT Urban Mobility, който цели да насърчи иновациите и изграждането на капацитет в областта на градската мобилност. InnoCap се изпълнява в 4 европейски държави – България, Гърция, Малта и Португалия и включва образователни и обучителни дейности, състезания за разработване на иновативни решения –(Mobilithon), изграждане на младежка мрежа от студенти посланици в цяла Европа (InnoCap Ambassadors) и много други.
Канимжелаещите студенти да станат нашите InnoCap ПОСЛАНИЦИ!
Студентите от четирите партньорски организации ще изградят мрежа, в която свободно ще могат да общуват и да обменят опит и идеи, ще се запознаят с актуални теми свързани с градската мобилност, ще научат интересни факти, ще имат възможност да разберат проблемите, с които се сблъскват градовете и да повлияят решаването им! Ще имат възможността да участват в национални събития и форуми, където да популяризират програмите на EIT UM, ще си взаимодействат със посланици от други държави и ще бъдат обучени как да постигат положителна промяна за своята общност!

За кого е подходяща програмата?

Международен конкурс по програмиране Proggy-Buggy
DataArt ви кани да вземете участие в новото издание на забавния международен конкурс по програмиране Proggy-Buggy, който тази година ще се проведе на 25 май.

Събитието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация.

Могат да се включат студенти, разработчици, QA специалисти и всички хора, които имат представа как се пише код, знаят какво представляват „конзолни приложения“ и „стандартни входни/изходни потоци“ и обичат да решават нерешени проблеми.

Както и при предишните издания на конкурса, участниците трябва да решат 13 алгоритмични задачи за 42 минути. Решението на всяка задача е конзолно приложение, чийто изходен текст трябва да бъде изпратен на сървъра за проверка, използвайки някой от програмните езици от падащ списък. Възможните езици са C, C++, Free Pascal, Java, Mono C#, Python, Ruby, PHP и JavaScript.

Това пролетно издание на състезанието предвижда и следните по-опростени правила: