nadpissivt

Проект „FEMTERPRISE – Fostering the creation of social enterprises by strengthening the entrepreneurial potential of young women”

Проектът е съфинансиран от ЕС чрез Програма Интеррег-ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония и има за цел да подобри условията за бизнес развитие в трансграничния регион чрез укрепване на предприемаческия капацитет на жени-предприемачи на възраст 18-29 години както и да стимулира създаването на социални предприятия.

FEMTERPRISE ще допринесе за

ПОСЛЕДЕН КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ПО ПРОГРАМА ЗАЕДНО В ЧАС – 1 МАЙ 2017Г.
ПРОГРАМАТА ТЪРСИ НОВИ ХОРА, КОИТО ДА СТАНАТ УЧИТЕЛИ ОТ СЕПТЕМВРИ 2017

Заедно в час обявява 1 май за последен срок за кандидатстване за програмата си за тази година. Одобрените кандидати ще започнат обучението си през юли и ще влязат в училище от септември тази година. Вече седма година Заедно в час търси хора за пример, нови за образователната система, които да започнат работа като вдъхновяващи учители на ученици от уязвими общности в цялата страна, в училища партньори на организацията.

Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ получиха официално удостоверения за проведено практическо обучение в реална работна среда

40 студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски“ в Благоевград получиха удостоверения за успешно проведено практическо обучение в реална работна среда по проект „Студентски практики“ – фаза 1. Церемонията бе открита от проф. д.п.н Йордан Колев, водещ функционален експерт по проекта.
Документите на студентите връчиха зам.-ректорът на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – проф. д-р Георги Апостолов и областният координатор по проекта – г-жа Ива Денчева. Те пожелаха на възпитаниците на университета успех и изразиха надежда, че опитът, който са придобили, участвайки в проекта, ще им помогне в бъдещата професионална реализация. От своя страна студентите благодариха на ментори, академични наставници и членове на екипа към Югозападния университет за оказаното съдействие в процеса на практическото обучение. Голяма част от тях споделиха къде са провели своята практика и изразиха удовлетвореност от знанията и уменията, които са получили.
Анелия Апостолова, Асен Янков, Василена Йорданова, Даниела Герчева и Даниела Манчева са сред първите студенти, провели практическо обучение в реална работна среда по проект „Студентски практики“ – фаза 1.
На срещата присъства и Христо Иванов – експерт „Връзки с работодатели и партньори, мониторинг и техническа отчетност“ към МОН.

snimka

20 МАЙ 2017 - ПЛОВДИВ
КОНКУРС ЗА МЛАДИ МОДНИ ДИЗАЙНЕРИ „МОДЕН КАПАН“

Конкурс за млади модни дизайнери „Моден Капан“ се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” и се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”.

Студентски стажове в държавната администрация за 2017 г.

Уважаеми студенти,
Информираме ви, че стартира лятната кампания за студентски стажове в държавната администрация за 2017 г. Всички стажантски позиции ще бъдат обявени на 20 март 2017 г. Срокът за кандидатстване ще бъде до 23 април 2017 г.
Продължителност: Стажовете са между 10 и 45 работни дни, в структурите на държавната администрация на всички нива: от Министерския съвет до общините.Периодът за провеждане е в

ИНСТИТУТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА

с подкрепата на ФОНДАЦИЯ „ХАНС ЗАЙДЕЛ“ организира петнадесетото издание от серията обучителни студентски семинари Paving Youth’s Way на тема:

Going International: възможности за навлизане на международните пазари

Хотелски комплекс „Жеравна“, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ № 2, Банкя

Какви са възможностите пред българските фирми за навлизане на международните пазари? Как може да се подобри конкурентоспособността на фирмено и национално ниво? Каква е ролята на предприемачеството за експортното ориентиране на българската икономика? Това са само част от темите,

USA