nadpissivt

LIBRe Essay Contest 2017

Повече за конкурса

За втора поредна година Фондация “ЛИБРе” организира конкурс за есе в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери. LIBRe Essay Contest 2017 е отворен към български студенти в редовна или задочна форма на обучение или докторанти, или студенти, които в момента се обучават по студентска програма за обмен в чужбина.

Информационен ден за кариерно развитие

Центърът за кариерно развитие към Югозападния университет "Неофит Рилски" организира Информационен ден за кариерно развитие. Събитието ще се проведе на 26 април 2017 г. (сряда) от 13:30 часа в зала 101 на Учебен корпус 1.

Инициативата ще се проведе в две части:

I Презентация на:

Възможностите на пазара на труда и тенденциите в търсенето на специалисти.
Как да търсим и намерим добрия работодател.
Как да се подготвим, за да се

Академичен конкурс "д-р Иванка Петкова"

Институт за икономическа политика организира за шеста поредна година академичен конкурс, носещ името на своя основател и първи председател – д-р Иванка Петкова. Конкурсът има за цел да идентифицира и подкрепи млади учени с интереси в областта на международните финанси и е насочен към български граждани, които понастоящем са докторанти в български или чужди университети/научни институции, както и постдокторанти на възраст до 35 години.

В първата фаза на конкурса (с краен срок 11 юни 2017 г.) кандидатите следва да представят концепция

Уважаеми студенти,

Поради изчерпване на квотата, отпусната за Югозападен университет Ви информираме, че няма да се приемат договори по проект „Студентски практики“. Удостоверенията за приключилите през месец февруари можете да получите след 10-и април, както и екземплярот договора .

Уважаеми ментори и академични наставници,

Отчетните доклади през месец април ще се приемат от 6-о до 12-о число от 10.00 до 12.00 и от 14.00 до 16.00 часа. Напомняме ви да се съобразите с почивните и празнични дни. Попълването на поле Резултати да съответства с извършената дейност.

Фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия

Делегация от 150 човека ще представлява България в Международния фестивал на младежите и студентите в Сочи, Русия, който ще се проведе през месец Октомври тази година.

Участниците във фестивала ще бъдат подбрани от националния комитет, който се учреди на 23 Март 2017 година в Националния студентски дом в София. Комитетът реши подборът на участниците да бъде посредством процедура с подаване на форма за кандидатстване, а делегатите на България ще бъдат определени на проведено следващо заседание на учредителите на националния комитет.

Национален конкурс за студенти „Млад одитор“ – 2017 г.

Конкурсът се организира за шеста поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с одиторски дружества „Ейч Ел Би България“ и „Захаринова и Партньори“. Пет-членно жури ще оцени представянето на участниците в конкурса и ще определи първите трима от тях, които ще получат парични награди, както и други двама, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени стипендии за обучение. Класираните на първите три места освен паричните награди ще получат и едномесечни стажове в компаниите организатори.