nadpissivt

Кинолектория, посветена на борбата с трафика на хора

На 18 април Катедра "Социология" при Философския факултет, Клуб на социолога, катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство" при Факултета по изкуствата на Югозападния университет "Неофит Рилски" – Благоевград и Местната комисия за борба с трафика на хора - Благоевград имат удоволствието да ви поканят на кинолектория на тема "Съвременните роби".

Ще се прожектира филм, създаден от студенти специалност "Филмова и телевизионна режисура", "Филмово и телевизионно операторство", "Филмов и телевизионен монтаж" към Югозападен университет "Неофит Рилски" с ментор д-р Ирина Китова, последван от обсъждане и информационна част.
Чрез този нестандартен начин, организаторите обръщат своя поглед към един от сериозните проблеми на XXI век - трафикът на хора. Целта на лекторията е да се даде гласност на различните аспекти на трафика на хора, неговите прояви и метаморфози. По време на кинолекторията млади хора и специалисти, работещи по проблема, ще имат възможност заедно да дискутират темата. По този начин организаторите очакват да повишат чувствителността на младежите към проблема, подтиквайки ги да се запознаят по-задълбочено с него.
Събитието ще се състои на 18 април 2016 г. от 11 часа в учебен корпус 1 на Югозападен университет "Неофит Рилски"- Благоевград, зала 114.
Очакваме Ви!