nadpissivt

oditor

Национален конкурс по одит за студенти „Млад одитор“ –2021г

Конкурсът се организира от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) съвместно с одиторски дружества Ейч Ел Би България ООД и Захаринова Нексиа ООД. Конкурсът има за цел да провокира интереса на студентите към одиторската професия и да ги стимулира да придобият повече знания в тази област, както и да подчертае ролята на одита в бизнеса и обществото като цяло. Състезанието е адресирано към всички студенти, обучаващи се в професионалното направление „Икономика“, от всички университети и колежи в РБългария и чуждестранни висши училища, независимо от степента и формата им на обучение. Конкурсът се провежда на български език.

Конкурсът се провежда в три етапа:

1.Първи етап–Регистрация. Студентите се регистрират на сайта на конкурса http://mladoditor.vuzf.bg/. Един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Начало –04 март 2021г. Край –03 април 2021г.

2.Втори етап–Решаване на тест. Тестът се състои от 20 въпроса и всеки участник разполага с 30 минути и един опит в рамките на периода, за да реши теста. След изтичане на времето, тестът автоматично се затваря. Успешно решилите теста преминават към трети етап. Начало-09април 2021г. Край -23април 2021г.

3.Трети етап–Решаване на казус и писане на есе позададена тема в областта на одита в публичния сектор. На сайта се публикува казус по одит, за решаването на който студентите имат на разположение два часа.На сайта се публикува и темата на есето в областта на одита в публичния сектор.Начало -27 април 2021г.Край –25 май 2021г.

Петчленно жури извършва класиране след приключване на третия етапи определя тримата участници, класирани съответно на първо, второ и трето място. Ще бъдат присъдени и две поощрителни награди за класираните на четвърто и пето място.

На официалната церемония по награждаването са поканени всички студенти, които успешно са преминали първия етап и са решавали казуса, както и партньори на организаторите. След церемонията имената на спечелилите ще бъдат публикувани и на сайта на събитието.

Организатори и партньори на конкурса са Висшето училище по застраховане и финанси,„Ейч Ел Би България“, „Захаринова Нексиа“, Сметната палата на Република България, Комисия за публичен надзор на регистрираните одитори, Институт на дипломираните експерт –счетоводители в България.