nadpissivt

„Тайната на успеха“ с Андрей Новаков

На 6 април от 11.30 часа в зала 301 на Правно-историческия факултет в цикъла от срещи „Тайната на успеха“, организиран от Кариерния център ще ви срещнем с бившия възпитаник на Югозападния университет Андрей Новаков.

От 2008 до 2011 г. е председател на Студентски парламент към Правно-историческия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“, като бива преизбран на поста за втори мандат. За кратко е бил главен редактор на студентския вестник „Вестникът“. През 2011 година е избран за заместник-председател на най-голямата студентска организация в Европа, тази на Европейските студенти демократи (European Democrat Students), а през 2012 е единственият зам.-председател, преизбран на поста си.

От 2011 до 2014 година работи като експерт „Връзки с обществеността“ в община Благоевград. В общинска администрация активно работи по теми, свързани с медийната политика на общината и международната ѝ дейност.

Андрей Новаков е най-младият член на Европейския парламент. Новаков е член на Комисията по регионално развитие и заместник-член в Комисията по бюджети и Комисията по контрол на бюджетите. На 4 юни 2015 г. е избран за съпредседател на Комисията по устойчиво развитие към ЕвроЛат. На 6 октомври 2015 година Европейският парламент одобрява доклада „Новаков“, след който България получава 6,377 милиона евро финансова помощ за справяне с последствията от наводненията и тежката зима през същата година.

Андрей Новаков е избран и в класацията на списание Форбс "30 под 30" за най-успешни млади хора в категория "Политика".

Андрей Новаков
andreiРоден в гр. Пазарджик
През 2011 година придобива бакалавърска степен по „Публична администрация“, а през 2014 година придобива магистърска степен по „Право“ в Югозападния университет;
2015 - 2016 г. работи като евродепутат в Европейския парламент;
През ноември 2014 година специализира в Съединените американски щати по програма за млади лидери от цял свят, която включва стаж в Държавния департамент на САЩ и Пентагона.