nadpissivt

Кариерен старт в Европейски институции


Университетският кариерен център, отдел „Международно сътрудничество“ на Югозападен университет и EU Careers Bulgaria имат удоволствието да Ви поканят на презентация на тема: „Кариерен старт в Европейски институции“ с гост-лектор г-жа Мария Трифонова – EU Careers Ambassador за България. Ще научите кои са Европейските институции и агенции, в които може да кандидатствате, начини за кандидатстване, стажове и конкурси, работни позиции. Ако се интересувате, защо да работите за ЕС, какво е да си стажант в европейска институция, какъв е пътят до стажа в евроинституциите, заповядайте на 21 март (понеделник) г. от 11.30 часа, УК 6 в зала 313 на Правно-исторически факултет на ЮЗУ "Неофит Рилски" Благоевград.
В лекцията ще бъдат представени:
1. Стажантски програми на Институциите
- начин на кандидатстване
- видове стажове
- крайни срокове за изпращане на документи
- заплащане и преимущества за стажантите

2. Постоянни позиции в ЕС
- Какво значи "Работа в Европейските институции"?
- AST и AD - видове позиции
- процеса на подбор на ЕPSO
- предстоящи конкурси за постоянни позиции
- предимства на това да работиш в "сърцето на Европа"

Лектор: Мария Трифонова, EU Careers Ambassador за България, 2015-2016 г.
Лекцията е безплатна и отворена за всички гости, но е предимно насочена към бакалаври в последна година от своето обучение, магистри и алумни в следните направления: публична администрация, политически науки, европеистика, МО, право, икономика (всички направления), комуникации (+ PR и журналистика).
Срещата с г-жа Мария Трифонова – Посланик на EU Careers Bulgaria за 2015-2016 г. ще допринесе за вашата информираност и ще разкрие възможности за успешно кариерно развитие.