nadpissivt

Събития

Dev.bg организира на 3 юли от 20:40 часа "DevOps: Orchestration vs Configuration: Battle of the Automations". По време на събитието лекторът Георги Янев - старши DevOps инженер в Progress, ще обясни какви Automation tool-ве има, защо ги има и какви проблеми решават, как се решават реални задачи с един Orhestration tool – Terraform и един Configuration tool – Ansible, ще ви запознае с плюсовете и минусите на двата подхода. Идеята на събитието е накрая да имате една не лоша представа кой tool за какво върши работа, за да може да вземете по-добро решение за следващата Automation задача. Събитието ще се проведе в Work&Share Coworking Space (адрес: ул. "Тинтява"; 1113; София). Събитието е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация. Повече информация за събитието и лектора може да видите тук.

На 26-ти септември предстои второто издание на конференцията за кариерно преориентиране и пре-скрининг в България – Scale Up Your Career, организирана от JobTiger и Career Guide. В Интерпред - СТЦ София ще се съберат експерти в кариерното развитие, международни лектори и над 30 компании, с цел да помогнат на талантливите и амбициозни хора да открият удовлетворяваща кариерна реализация. Посетителите ще имат възможност да се срещнат директно с представители на фирмите участници и да получат реална представа за възможностите за кариера при тях. Голяма част от компаниите ще проведат игри-казуси, чрез които ще определят подходящи кандидати за развитие при тях. За редица от участващите в тези игри, това ще бъде директна възможност за професионална реализация. Регистрацията е безплатна, но местата за участие са ограничени. Конференцията Scale Up Your Career предвижда интерактивни работилници за кариерно преориентиране и дизайнерско CV, казуси на компании, даващи възможност на търсещите работа и работодателите да се срещнат в смислено и ползотворно партньорство и изложбен кът на работодателите. Дните след конференцията ще бъдат допълнени с програма за кариерно развитие за участниците и програма за ангажираност на служителите в компаниите, създавайки условия за устойчиви резултати след събитието. Повече информация вижте тук.


Младежки театър "Николай Бинев" финансира участници на фестивала "Панаира на младите". Крайният срок е 16 август. Повече информация може да намерите тук.

ООН организира видео конкурс. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма. Крайният срок е 28 юли. Повече информация може да намерите тук.

Българско кино общество организира конкурс за сценарий на късометражен филм на тема "Сърце". Повече информация може да намерите тук.

Център за развитие на човешките ресурси и Европас Център организират конкурс за есе "Моето приключение в Европа с Европас".Повече информация може да намерите тук и в инфо пакета