nadpissivt

Агенция за железопътен транспорт на ЕС
Базираната във Франция организация има за мисия създаването на конкурентно европейско железопътно пространство чрез увеличаване на трансграничната съвместимост на националните системи и успоредно с това за осигуряване на необходимото ниво на безопасност. Тя се стреми да разработи общи устойчиви технически стандарти и мерки за безопасност в сътрудничество с железопътния сектор, националните власти, институциите на ЕС и други органи.

Продължителност на стажа: 10 месеца
Къде: Валансиен (Франция)
Заплащане: 1300 евро на месец.
Основни изисквания: приемат се кандидатури от граждани на страни членки на ЕС както и извън ЕС; завършено висше образование – минимум бакалавърска степен към датата на изпращане на апликацията; владеене на поне 2 езика, като единият задължително трябва да е английски, а за стажантите идващи от страни от ЕС, вторият трябва да един от официалните езици на Съюза; кандидати, които нямат опит като стажанти или служители в институции и агенции на ЕС ще бъдат разглеждани с приоритет.
Кога да кандидатствам: Стажовете започват на през септември всяка година и приключват в края на юни на следващата, като периодът за кандидатстване е отворен през м. мaй. Апликационната форма се изпраща онлайн през кариерната страница в сайта на институцията.
Агенцията за железопътен транспорт разполага и със стажантска програма за студенти и ученици, които са задължени по учебна програма да проведат практика. Стажовете продължават до 2 месеца и може да се кандидатства по всяко време с изпращане на апликационна форма на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Повече информация можете да откриете тук