nadpissivt

Агенция на ЕС за мрежова и информационна сигурност
Организацията представлява експертен център в областта на кибернетичната сигурност в Европа. Тя помага на ЕС и страните членки да бъдат по-добре подготвени за предотвратяване, откриване и реакция на проблеми в сферата на информационната сигурност. Агенцията прави това като предоставя практически съвети и решения на публичния и частния сектор в страните от ЕС и на институциите на Съюза. Това включва: организиране на учения за действия при кибернетични кризи в Европа, помощ при разработването на национални стратегии в областта на кибернетичната сигурност, насърчава сътрудничеството между екипите за незабавно реагиране при компютърни инциденти.

Продължителност на стажа: 6-12 месеца
Къде: Централата се намира в Хераклион, на о-в Крит. Агенцията има и оперативен офис в Атина.
Заплащане: 1000 евро на месец.
Основни изисквания: гражданство на страна членка на ЕС, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн; завършено висше образование – минимум бакалавърска степен към датата на изпращане на апликацията; владеене на поне 2 официални езика на ЕС, като единият задължително трябва да е английски; липса на опит като стажант или служител в институции и агенции на ЕС
Кога да кандидатствам: Към момента агенцията е публикувала безсрочна обява за набиране на стажанти в няколко различни профила разделени в 2 групи – Мрежови информационни системи (технологии за информационна сигурност, защита на информационната инфраструктура, технологии за идентификация, статистика на информационната сигурност, стандартизация и регулация на МИС, икономика на мрежовата и информационна сигурност и др.) и Администрация (обща администрация, финанси, ЧР, вътрешен одит, право, ИТ). Техническите позиции са базирани в офиса на институцията в Атина, а административните в централата в Ираклион. Може да се кандидатства по всяко време като се попълни апликационна форма и се изпрати на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., като ясно се отбелязва профила, представляващ интерес за кандидата (разрешено е да е само един). Агенцията ще разглежда и приема стажанти въз основа на моментни кадрови нужди и наличен бюджет.
Повече информация можете да откриете тук