nadpissivt

Европейска агенция за ГНСС
Това е регулаторна агенция на Европейския съюз, чиято мисия е да подпомага изпълнението на европейските цели за ГНСС (Глобална Навигационна Сателитна Система), които са тясно свързани със спътниковите системи Галилео и EGNOS. Разположената в Прага организация прави това чрез управление на услугите предоставени от EGNOS и Галилео, създаване на възможности за развитие на основани на ГНСС услуги, подобряване на инфраструктурата на ГНСС.

Продължителност на стажа: 6-12 месеца
Къде: Прага


Заплащане: Месечният грант към 2019 г. е в размер на 1000 евро.
Основни изисквания: гражданство на страна членка на ЕС или Норвегия; завършено висше образование или ако на кандидатът му предстои дипломиране, официален документ от университета удостоверяващ, че той/тя е семестриално завършил/а; владеене на поне 2 официални езика на ЕС, като единият задължително трябва да е английски; липса на опит като стажант или служител в агенцията; желателно е наличието на опит в сферите на дейност на организацията, било то придобит от предишна работа, стаж или научна дейност; специфични изисквания за всяка от позициите са публикувани в съответната обява
Кога да кандидатствам: Няма определен период в годината, когато агенцията обявява кампания за набиране на стажанти – това може да се случи по всяко време, в зависимост от възможностите и бюджета на различните отдели (EGNOS, Галилео, ИКТ, Юридически, ЧР, Комуникации, Контрол на проекти). Обявите се публикуват на следния адрес. Самите стажове започват на първо или 16 число от месеца.
При силен интерес от кандидати, Европейската агенция за ГНСС също така приема и спонтанни кандидатури и провежда стажове извън редовната си програма. Тези стажове са неплатени, а основните изисквания се препокриват с тези за платените.
Повече информация можете да откриете тук