nadpissivt

Европейска агенция по лекарствата
Агенцията гарантира научната оценка, надзор и мониторинг на безопасността на лекарствата за хуманна и ветеринарна употреба в ЕС. Част от основните задачи на ЕАЛ са: улесняване на разработването на лекарства и достъпа до тях, оценяване на заявленията за разрешения за употреба, мониторинг на безопасността на лекарствата през целия им жизнен цикъл, предоставяне на информация на медицинските специалисти и пациентите.

Продължителност на стажа: до 12 месеца
Къде: Амстердам
Заплащане: До момента на преместването на централата от Лондон месечния грант е бил в размер на 1550 паунда. При следващата кампания за набиране на стажанти ще бъде обявена нова сума в евро.
Основни изисквания: гражданство на страна членка на ЕС, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн; минимум бакалавърска степен на висше образование придобита най-късно до 1 март за приема през април или до 1 август за октомврийския прием; образование или опит в областите на медицината, фармацията, здравеопазването, химията, правото, финансите, ИТ, човешки ресурси, комуникации; владеене на поне два официални езика на ЕС, като единият задължително трябва да е английски;
Кога да кандидатствам: Двата стажантски периода през годината започват през април и през октомври, като отворените позиции се обявяват на кариерния портал на агенцията около 2-3 месеца по-рано. През същия портал се създава профил на кандидата, през който впоследствие се попълват и апликациите за обявените позиции.
Повече информация можете да откриете тук