nadpissivt

Европейска агенция за химикалите
ЕАX помага на компаниите да спазват законодателството на ЕС в областта на химичните вещества и биоцидите и си сътрудничи с международни организации и заинтересовани лица за насърчаване на безопасната употреба на химикали. Нейното седалище е в Хелзинки, Финландия.

Продължителност на стажа: 3 – 6 месеца
Къде: Хелзинки
Заплащане: Размерът на месечния грант е 1300 евро.
Основни изисквания: гражданство на страна членка на ЕС, Норвегия, Исландия, Лихтенщайн (в определени случаи се допуска и прием на стажанти, граждани на страни извън ЕС); придобита бакалавърска степен на висше образование; много добро ниво на английски език – работният език на агенцията; не се разглеждат документите на кандидати, които са работили като стажанти или служители в институции на ЕС, агенции на ЕС или в ЕАХ за повече от 8 седмици;
Кога да кандидатствам: Всяка година се обявяват около 20 стажантски позиции в сфери като химия, токсикология, биология, както и административни такива (право, финанси, комуникации, ЧР). Стажовете обикновено започват през март или септември, а самите отворени позиции се обявявят на сайта на агенцията около 4-5 месеца по-рано.
Повече информация можете да откриете тук