nadpissivt

Стажантска програма на БНБ за 2019
Какво предлагаме
Българската народна банка предлага възможност за студентски неплатен стаж през летните месеци – от юни до септември. Като престижна институция с безупречна репутация БНБ е привлекателна за студенти от широк кръг специалности в университети с различен профил – икономически, математически, хуманитарен, технически.
Какви са ползите
С участието си в нашата стажантска програма Вие имате възможност:
• да се запознаете с дейностите и функциите на централната банка на България;
• да станете част от екипа на утвърдени специалисти;
• да поемете предизвикателството да участвате в дейностите на централна банка – член на ЕСЦБ;
• да се учите и да се развивате „на място“, придобивайки важен практически опит, като провеждате научни изследвания по изучавани дисциплини и подготвяте курсови проекти;
• да се консултирате с експертите на БНБ по интересуващи Ви теоретични и практически въпроси;
• да ползвате богатия библиотечен фонд на банката.
Начало на стажа
Стажовете продължават до един месец в зависимост от желанието на кандидата и потребностите на БНБ. Наши служители ще Ви посрещнат в уговорения ден и час и след като преминете през установените административни процедури, ще бъдете представени на служителите в отделите, в които ще стажувате.
Вашите задачи и отговорности
Вие подпомагате работата на служителите в банката. Изпълнявате задачи от изследователски характер, възлага Ви се събирането и обработката на информация, подготовката на коментари, анализи и др.
Вашите ръководители
Те са водещи специалисти в областта на финансите, банковия надзор, емисионната политика, статистиката, счетоводството, информационните технологии, международните отношения, човешките ресурси, комуникациите, превода и др. Основната им задача е да помагат методически и практически на стажантите.
Вашите задължения
Стажантите спазват установения в БНБ вътрешен ред, указанията на ръководителя на стажа и изискванията за сигурност в БНБ.
Приключване на стажа
В края на стажа Вие представяте писмена разработка (реферат, доклад, отчет, презентация, др.) и получавате официално удостоверение за проведения стаж в БНБ.
Изисквания към кандидатите
да сте докторант или студент в последен курс на степен „бакалавър“, или да се обучавате за степен „магистър“ в акредитирани висши училища и в подходящи за дейностите на БНБ специалности;
да имате среден успех от обучението най-малко много добър (4.50);
да имате отлична компютърна грамотност;
да владеете английски език.

Кандидатстване

Препоръчваме Ви да кандидатствате за стаж при нас чрез попълване на електронния формуляр.
Друг начин да заявите своето желание за участие в стажантската програма е да подадете кандидатурата си по пощата или лично. В този случай са необходими следните документи:
●мотивационно писмо, което съдържа общо представяне, професионални и творчески интереси и мотиви за кандидатстване. Препоръчително е да посочите сферите на дейност и тематичните области, в които бихте желали да работите по време на стажа, и предпочитания период от време;
●автобиография (CV);
●уверение, академична справка или друг документ, удостоверяващ успеха от следването;
съгласие за обработка на лични данни.