nadpissivt

Стажове, стипендии, конкурси (3-9 юни)
Стаж
Агенцията за подбор на персонал ImpacT HR предлага възможност за стаж на онези, които искат да се развиват в сферата на човешките ресурси. Стажът ще продължи 3 месеца, в които ще се проведе обучение и стажантът ще бъде въведен в работата. При добро представяне стажантът може да стане постоянна част от екипа. За да кандидатствате, трябва да изпратите кратко мотивационно писмо и CV на английски език. Повече за възможността може да намерите на страницата на компанията.
Стипендии
Фондът за стипендии "Иди, учи и се върни" на сдружение "Тук-Там" подкрепя мотивирани българи да продължат образованието си в чужд университет и след това да се реализират в България. Фондът има за цел да направи дългосрочна инвестиция в бъдещето на България, тъй като залага на качественото образование и придобиването на чуждестранен опит като инструмент за развитието на страната. През 2019 г. ще се проведе четвъртото издание, в което чрез конкурс ще бъдат раздадени 3 стипендии – всяка в размер на 10 хил. лв. След успешно завършване на магистратурата си стипендиантите се ангажират да се завърнат в България и да работят по специалността си. Кандидатите трябва да имат българско гражданство, да притежават бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2014 г. и 31 юли 2019 г., да могат да предоставят потвърждение за прием в университет към 15 август 2019 г. с начална дата на курса на обучение през 2019 г. и да притежават ниво B2 или по-високо на езика, на който ще се провежда обучението. Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина и за които стипендията е от решаващо значение. Кандидатства се с формуляр, CV и мотивационно писмо до 500 думи до 7 юни 2019 г. Документите трябва да бъдат оформени по следния начин: IvanIvanov_FundTT_CV и IvanIvanov_FundTT_CoverLetter, и да бъдат изпратени на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Детайли за конкурса може да намерите тук.
Конкурси
Посолство на Република Азербайджан в България и Министерството на младежта и спорта в Азербайджан организират конкурс за есе на тема "What do I know about Azerbaijan?". Участниците имат свободата да променят предложените теми, според това какви са интересите и образованието им а предложените теми са: Heydar Aliyev – National Leader of Azerbaijan; History, art and culture of Azerbaijan; Population, language, traditions and religion of Azerbaijan; The role of Azerbaijan in international arena; Azerbaijan and Bulgaria: history of relations and perspectives; Economic development of Azerbaijan; Oil and gas strategy of Azerbaijan; Armenia-Azerbaijan conflict; Free topic (on Azerbaijan). Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 29 години, да са ученици или студенти, посещаващи български училища или университети; чужди граждани, учещи в България, също могат да кандидатстват. Авторите на 5-те най-добри есета ще имат възможността да посетят Азербайджан за една седмица в края на август, където да научат повече за историята, богатата култура и националната кухня на страната. Всички разходи на победителите (път, настаняване, храна) ще бъдат покрити. За да кандидатствате, изпратете попълнената апликационната форма, копие от паспорт/лична карта, и есето на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Есето трябва да е на английски език, не по-дълго от 2500 думи, шрифт Arial 12, в Word или PDF формат. Крайният срок за кандидатстване е 30 юни. Повече информация може да намерите тук.
Фондация "Софийска платформа" организира лятно училище "Защо ни е да помним" в град Белене. Училището е подходящо за млади хора, интересуващи се от история на комунизма и искащи да разберат повече за трудовите лагери в България. Обучението ще се проведе от 1 до 5 юли 2019 г. По време на лятното училище ще се дискутират демократичните ценности и значението на гражданската активност в контекста на тоталитарните режими от ХХ век. Училището ще включва различни дейности като лекции, посещение на близкия държавен архив, посещение на лагера в Белене, среща с бивши политически затворници, работилница за създаване на кратка книга, обход с лодки между островите и др. Инициативата е насочена към хора на възраст между 18-24 години с интерес към темата. Участието в лятното училище е безплатно като Фондация "Софийска платформа" поема всички разходи по транспорт и престой на участниците. За да кандидатствате, попълнете апликационната форма до 15 юни. Повече информация може да намерите тук.