nadpissivt

Национален конкурс по одит за студенти „Млад одитор“


През месец март 2019 г. стартира осмото издание на Националния конкурс по одит за студенти „Млад одитор”.
Конкурсът се организира за осма поредна година от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), заедно с одиторски дружества Ейч Ел Би България и Захаринова Нексиа. Петчленно жури ще оцени представянето на участниците в конкурса и ще определи първите трима от тях, които ще получат награди под формата на финансиране на образователна степен в избрано от тях висше учебно заведение в Р България и едномесечни стажове в компаниите организатори, както и други двама, предложили оригинален подход при решаването на казусите, за които са предвидени стипендии за обучение.
Целта на състезанието е популяризиране на одиторската професия сред младите хора, както и подчертаването на ролята на одита в обществото.
Конкурсът е адресиран към всички студенти, обучаващи се в професионално направление Икономика, от всички университети и колежи в Р. България и чужбина, независимо от степента и формата си на обучение.
Конкурсът се провежда на три етапа:


1. Първи етап – Регистрация от 18 март 2019 г. до 15 април 2019 г. Студентите се регистрират в специално създадена интернет страница. Един участник се счита за регистриран след коректно попълнена и депозирана форма за регистрация. Формата за регистрация се намира на сайта на състезанието – http://mladoditor.vuzf.bg/?page_id=57
2. Втори етап – Решаване на тест. Тестът се състои от 20 въпроса и всеки участник разполага с 30 минути и един опит, в рамките на периода за да реши теста. След изтичане на времето, теста автоматично се затваря. Успешно положилите теста преминават към трети етап. Тестът ще бъде отворен за решаване от 00:00 ч. на 22 април 2019 г. до 23:59 часа на 7 май 2019 г.
3. Трети етап – Решаване на казус. На уеб страницата се публикува казус по одит, за решаването на който студентите имат на разположение два часа. Казусите са достъпни в онлайн платформата в периода 13 май 2019 г. – 28 май 2019 г.
Петчленно жури извършва класиране след приключване на трети етап – решаване на казус, и определя трима участници – победители, като се класират съответно на първо, второ и трето място. Ще бъдат присъдени и две поощрителни награди за класираните на четвърто и пето място.
На официалната церемония по награждаването са поканени всички студенти, които успешно са преминали първия етап и са решавали казуса, както и партньори на организаторите.
Имената на спечелите ще бъдат обявени на самата церемония и в последствие публикувани на сайта на конкурса.
Повече информация за конкурса можете да намерите и на уеб страница http://mladoditor.vuzf.bg/