nadpissivt

ЕРАЗЪМ+ КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКА МОБИЛНОСТ С ЦЕЛ ОБУЧЕНИЕ ИЛИ ПРАКТИКА ЗА АКАДЕМИЧНАТА 2018/2019 Г.


Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява конкурс за студентска и докторантска мобилност с цел обучение и практика по програма „Еразъм+“ за учебната 2018/2019 г. в чуждестранни университети.
Срокът за кандидатстване е 6 ноември – 16 ноември (вкл.) 2018 г. Студентите и докторантите подават заявление за участие, адресирано до Декана на съответния факултет.
Събеседванията с кандидатите ще се проведат по факултети от назначени със заповед на декана факултетски комисии.
Датата за провеждане на събеседванията е 20 ноевмри. Всеки факултет ще обяви допълнително часа и мястото на провеждане на събеседванията.
Времева рамка на дейностите по програма „Еразъм+“

1. Подаване на заявление за участие в студентска мобилност (адресира се до Декана) - 06 ноември - 16 ноември 2018 г. (вкл.)
2. Провеждане на интервю/събеседване на чужд език с кандидатите за участие в мобилност - 20 ноември 2018 г. -всеки факултет избира удобен час за провеждане на събеседването
3. Задължителен инструктаж на селектираните студенти - 22 ноември 2018 г. с Еразъм координатора на Югозападния университет "Неофит Рилски". - Заседателната зала на Ректората, 10:00 часа. - задължително информирате одобрените кандидати за инструктажа.

Кой може да кандидатства?
Всички действащи студенти и докторанти в Югозападния университет "Неофит Рилски", които отговарят на следните критерии:
• Български гражданин или постоянно пребиваващ чужденец.
• Към датата на заминаване студентът да е завършил минимум два семестъра от обучението си.
• Студентът да има среден успех от минимум 4.50 от всички предходни семестри.
Каква е процедурата?
• Подава се молба до Декана на факултета за участие в програма Еразъм+
• Ако отговарят на посочените по-горе условия, студентите и докторантите се явяват на събеседване пред Факултетската „Еразъм+“ комисия.
• След провеждане на събеседването резултатите се обявяват публично.
• Класираните студенти и докторанти преминават инструктаж за подробно запознаване с документите, сроковете и процедурите за апликиране в чуждестранните университети.


Детайлна информация относно активните Еразъм договори (университет, град, държава, степени, език на преподаване и област на знание), може да намерите тук:

За информация и въпроси:
Отдел „Международни образователни програми и сътрудничество“, каб. 107, Ректорат
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. тел: 0886 62 79 04