nadpissivt

Безплатни семинари по програмиране за жени

Двата семинара ngGirls и Vue Vixens са част от водещата конференция за разработчици в Централна и Източна Европа – DevReach, организирана от Progress.

• Кога: 12 ноември 2018 г.
• Къде: Офис на технологичната компания Progress - бул. Цариградско шосе 54Б (срещу The Mall), София
• За кого са предназначени семинарите: жени с малко и без опит в програмирането, които искат да се научат да създават уебсайтове и мобилни приложения
• Изисквания: Единственото изискване към участничките е да бъдат мотивирани да се научат да програмират и да носят лаптоп със себе си.

Семинарът ngGirls ще се състои от 9 ч. до 12 ч. Той е насочен към момичета, които искат да се научат да програмират с Angular, технология на Google за разработка на приложения. Водещи ще бъдат експертите от Progress Жейна Пелева, Станимира Влаева и Васил Чимев. На разположение на участничките ще има и ментори. Регистрирайте се тук.

Вторият семинар - Vue Vixens - ще се проведе от 13 ч. до 16 ч. Той е за жени с малко или без опит в програмирането, които искат да се научат да създават уебсайтове и мобилни приложения с Vue.js, популярна JavaScript технология. Водещ ще бъде Джен Лупър, старши developer advocate в Progress, лектор на международни технологични събития и основател на Vue Vixens. В обучението ще участват и ментори, които ще помагат на участничките. Регистрирайте се тук.