nadpissivt

Стажантска програма на БТВ съвместно с НПСС

До 20 младежи ще преминат специално обучение, за да се включат ефективно от организирането, провеждането и комуникирането на доброволчески акции bTV Media Group разкрива национална стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас „Да изчистим България заедно“.

В рамките на стажа – от 15 юли до 15 септември, до 20 студенти ще имат възможността да преминат обучение с

едни от най-добрите специалисти в областта на организирането, провеждането и комуникирането на доброволчески акции, а след това да се включат и пряко в подготовката на „Да изчистим България заедно“ на 15 септември. Програмата се реализира съвместно с Националното представителство на студентските съвети и Министерството на младежта и спорта.

Целта й е да помогне на младите хора, които имат интерес към работата по общественополезни доброволчески проекти, да развият умения и да натрупат безценен опит в тази област.

bTV ще сподели най-важното ноухау около организацията на доброволческите инициативи чрез семинарни сесии и уебинари, в които опит ще споделят професионалисти от екипа на bTV Media Group и партньорската мрежа на „Да изчистим България заедно“. След края на обучението си младежите ще получат сертификат и финансово възнаграждение на стойност 300 лева. В рамките на кампанията те ще работят най-вече на регионално ниво, като ще координират подготовката на областите в България за включване в акцията.

Тази година „Да изчистим България заедно“ стана част от най-голямата гражданска инициатива в света – World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни.

Всеки, който желае да се включи в стажантската програма, може да подаде своята кандидатура ТУК.