nadpissivt

Стажове, стипендии, конкурси (14 - 20 май)
Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
В рубриката "Стажове, стипендии, конкурси" на Karieri.bg
Стажове
Компютърна академия IT Step обявява платена стажантска програма "Първи стъпки на малките в информационните технологии" в София, съобщава портала youthub.bg. Кандидатите трябва да имат опит в преподаването на ученици и студенти, добро ниво на компютърна грамотност, възможност за бъдещи професионални ангажименти. С преимущество ще се разглеждат кандидатурите на хора с умения да работят с програмите Photoshop, HTML и C++. Участниците ще работят с млад екип с богат опит в обучението по информационни технологии, ще доразвият знанията си в IT сферата и своите презентационни умения, ще имат гъвкаво работно време, а след края на стажа ще получат сертификат. Стажът ще се проведе от 18 юни до 15 септември 2018 г., а заплащането ще зависи от заетостта на стажуващия. Кандидатства се с актуално CV на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Повече информация може да откриете на сайта на академията или на тел. 0894 350 059.
Конкурси
"Капитал" и "Кариери" дават официален старт на новото издание на конкурса за млади бизнес лидери Next Generation. Крайният срок за кандидатстване и номиниране е 27 май. Финалистите ще получат не само повече публичност за своите успехи и инициативите, по които работят и подкрепят, но и EMBA стипендия от City College - международния факултет на The University of Sheffield. Общият награден фонд тази година достига 29 900 евро. Първите 10 кандидати ще получат и 3-месечен дигитален абонамент за в. "Капитал". Финалистите получават EMBA стипендии на стойност 29 900 евро. Целта на формата е да отличи професионалисти на възраст до 35 години, които имат бизнес и предприемачески опит и лидерски потенциал. Оценяват се кариерното им развитие, иновативност, отговорности, финансови резултати и постижения на сегашния им пост. Изискванията към кандидатите са да бъдат на възраст до 35 години включително, да работят в България, да са на мениджърска позиция или да имат собствен бизнес, минимум 3 години трудов и минимум 2 години управленски опит. Те трябва да владеят английски свободно, понеже това е и езикът, на който се провежда процесът на кандидатстване и оценка. Конкурсът дава възможност както за директно кандидатстване, така и за номинации, като и в двата случая се използват онлайн формуляри. Участниците ще бъдат оценявани както по документи, така и след интервюта с жури от утвърдени мениджъри и предприемачи с опит. Повече информация за конкурса може да намерите тук.

Академия "Градът" обявява конкурс съвместно с фондация "Америка за България" и с медийното партньорство на "Кариери". Инициативата е насочена към български студенти и млади професионалисти - архитекти и инженери на възраст до 35 г., възпитаници на български и чуждестранни университети. Целта е да се популяризират идейни проекти на младите архитекти и инженери по света и в България, както и да се осъществи професионалната връзка между поколенията. Приемат се индивидуални и екипни проекти, като всеки участник или група от участници могат да подадат от 1 до 5 проекта в една или повече категории. Различните категории са: "Градът – градска среда и инфраструктура", "Градът – сгради и вътрешни пространства", "Градът – културно-историческо наследство", "Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти". Крайният срок за регистрация на идейни проекти в конкурса в категория е 14 юни 2018 г. Разработките се подават на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. чрез dox.bg или друг файл организатор сайт. Проектите ще бъдат оценявани от жури, включващо доказани архитекти, инженери и представители на водещи компании в сектора, а критериите за оценяване са иновативност, реализуемост, социално значение и презентация. Изложбата с участващите проекти и награждаването на отличените ще се състои на 12 юли 2018 г. в Sofia Event Center. Повече информация за конкурса "Градът" може да намерите тук.

Обучения
Telerik Academy обявява прием за своята обучителна програма Alpha .NET. Обучението е подходящо за желаещите да усвоят .Net и да стартират успешно кариера в IT сектора. Кандидатства се с автобиография чрез сайта на Телерик Академия до 5 юни, а след това трябва да се премине онлайн когнитивен тест и входен изпит по програмиране, които изисква базови познания с език на програмиране по избор на кандидата: C#, JavaScript, Java, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали за изпита може да се открият на сайта на Академията. Обучението стартира на 2 юли. Подробности може да намерите тук.
Младежки център - Пловдив организира форум "Истина или предизвикателство" на 22 и 23 май. Събитието е насочено към разширяването на кръгозора на младите хора с нови знания и умения и усъвършенстването им като личности. В рамките на "Истина или предизвикателство" участниците ще имат възможност да научат за стереотипите, предразсъдъците, дискриминацията, общуването, партньорствата, екипната работа и безопасното сърфиране в интернет. Лекторите на форума ще предизвикат участниците да мислят извън кутията, да създават идеи и проекти и да ги презентират успешно в интернет. По време на събитието, което ще се проведе в Младежки център - Пловдив (Гребна база, ул. " Ясна поляна" 18), ще има томбола с награди за пет от най-активните младежи. Входът е свободен, но е нужна предварителна регистрация. Повече информация за събитието може да откриете тук.
CityCash обявява платена стажантска програма за отдел "Човешки ресурси" в София. Кандидатства се със CV на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 30 май 2018 г. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

Фестивалният и конгресен център – Варна (ФКЦ) организира конкурс за плакат на Международния филмов фестивал "Любовта е лудост". Творбите трябва да се представят на място във ФКЦ или да се изпратят на адрес: Фестивален и конгресен център, бул. "Сливница" № 2, Варна 9000 до 15 юли 2018 г. Допълнително информация може да откриете на страницата на конкурса.
Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.