nadpissivt

За пета поредна година Академия за иновации организира безплатна Академия за иновации-Innovation Hackathon за студенти.
Тази година проектът се обединява с "Идеите - това сме ние" на Обединени идеи за България, за да се създаде най-голямата отворена платформа за иновации за студенти у нас. Новото заглавие на проекта е Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018.
За първа година проектът има и международна подкрепа в лицето на Dutch Design School и Studio.Why, две от най-иновативните Холандски образователни институции, в които се преподава Дизайн мислене.
BULGARIA INNOVATION HACKATHON 2018
Събитието ще се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon с награден фонд от 10 000 лв. за екипа студенти с най-креативна и приложима идея, и посещение в Брюксел за отбора победител, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.
В рамките на Академия за иновации: ИДЕИТЕ 2018 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения в три мисии:
• Мисия: „Изобретения на бъдещето“
• Мисия: „Дигитални иновации“
• Мисия: „Социални решения“
На 1 и 2 юни в НДК, Литературен клуб "Перото", младежи ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите, изброени по-горе. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито и членове на нашия екип.
Предварителна регистрация за екипи, които искат да участват в хакатона, в която ще се допускат екипи, (с не повече от 5 души в един), ще тече от 10 март до средата на месец май в нашия сайт.
На 2 юни от 14:00 ч., при открити врати, в Литературен клуб "Перото" на НДК ще започнат презентациите и журирането за тях.
Голямата награда за отбора победител през 2018 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел. Още две идеи, ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на Академия за иновации: ИДЕИТЕ.
На 1 юни, от 10:00 до 14:00 всички други студенти, ще имат възможността да слушат безплатно лекции по темите иновации и креативност, водени от водещи международни и български експерти.
Повече информация четете тук