nadpissivt

Информационното бюро на Европейския парламент за България организира конкурс за снимка и рисунка "#EU4Culture".
Включете се в конкурса за снимка или рисунка #EU4CULTURE. Покажете ни европейското културно наследство през вашия поглед и станете част от голямото 3D мапинг шоу по повод Деня на Европа! Споделете вашето изображение в дискусията под събитието и добавете #EU4CULTURE.

Правила за участие:
1. Конкурсът за снимка или рисунка #EU4CULTURE се провежда от 5 до 25 април 2018 г. и в него имат право да вземат участие регистрирани потребители на Фейсбук, които са харесали страницата на Информационно бюро на Европейския парламент за България.
2. Участниците в конкурса трябва да живеят в страна от Европейския съюз и да разполагат с всички права върху снимките и/или рисунките, които споделят. Няма възрастови ограничения.
3. Участието става чрез публикуване на снимка и/или рисунка тук - специално създаденото за целта Фейсбук събитие. Всеки участник има право да участва с най-много 3 изображения, които да са придружени от името на автора, кратко описание и #EU4CULTURE.
4. Темата на конкурса е „Европейска година на културното наследство“. Подтеми: материално и нематериално наследство (напр. сгради, изкуство, текстил, машини; традиции, знание, умения, език и т.н.); природни дадености (пейзажи, флора и фауна); дигитално/цифрово наследство.
5. След изтичането на крайния срок и обявяването на резултатите, авторите на печелившите снимки и/или рисунки изпращат на организаторите по имейл изображенията си с минимална резолюция 1920 х 1080 пиксела.
6. С публикуването на снимка и/или рисунка всеки участник се съгласява с настоящите правила и предоставя на Европейския парламент правата за ползване на снимката/рисунката с разрешение да ги оразмерява, да добавя надписи върху изображенията, да ги публикува на интернет страницата си и в профилите си във Фейсбук, Туитър и Инстаграм, както и в свои печатни публикации и разпространението им на територията на България за срок от 2 години.

Резултати:
7. Жури, съставено от представители на Бюрото на ЕП в България и професионален фотограф, ще избере между 30 и 90 снимки и/или рисунки за победители в конкурса;
8. Оценката на журито ще се основава както на връзката на изображенията с поставената тема, така и на художествената им стойност (изразни средства, композиция, техника, качество и оригиналност);
9. Печелившите изображения ще бъдат показани в паузите на светлинно 3D мапинг шоу в София по повод Деня на Европа. Спектакълът ще бъде излъчен на живо в интернет, а ЕП няма да поема разходи на победителите за придвижване до София.