nadpissivt

Стажове, стипендии, конкурси (2 - 8 април)
Селекция с актуални кариерни инициативи и събития през седмицата
Стажове
Фондация "Заедно в час" удължава срока за кандидатстване за участници по програмата за професионално и лидерско развитие. До 10 април всички желаещи да се включат в новия випуск учители по програмата могат да подадат кандидатурите си на сайта на инициативата. Одобрените участници ще преподават две години в училища, партньори на организацията, като ще започнат работа от септември 2018 г. Преди това ще преминат интензивна лятна подготовка, която заедно с допълнителни обучения през двете години ще им помогне да придобият умения, както за работа в класната стая, така и за кариерно развитие с фокус върху образованието. За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито придобита професионална квалификация "учител". Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех. Подробните изисквания за кандидатстване и процеса на подбор може да откриете тук.
До 13 април продължава и кампанията за училища партньори на фондацията. Учебните заведения могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията. Повече информация за училищата партньори може да бъде намерена тук.
Икономическият седмичник "Капитал" търси стажанти. Кандидатите за пролетната стажантска програма на медията трябва да са студенти в икономическа специалност, да владеят английски език и да имат познания за работа с Excel. Избраните участници ще преминат обучение по журналистика и ще могат на да натрупат практически опит. След стажа има възможност и за постоянна работа в "Капитал". Крайният срок за кандидатстване е 2 април. CV и мотивационно писмо се изпращат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Конкурси
Организацията EURid организира видео конкурс на тема "Многоезичието в дигиталния свят". Инициативата се провежда по случай годишнината на домейна на кирилица .ею, която ще настъпи на 1 юни 2018 г. Конкурсът е отворен за хора на възраст между 18 и 26 години. Крайният срок за изпращане на видеата е 18 април 2018 г. Участниците имат възможност да спечелят стаж в организацията с поети разходи по настаняване и самолетни билети, както и билети за събитието DigitalK. Подробности за конкурса може да намерите на страницата на организацията.

На 21 април ще се проведе състезанието One Day Design Challenge в "Експо баня София". В събитието, организирано от Roca, ще могат да се включат студенти и млади професионалисти на възраст до 30 години от цялата страна с интереси в областта на архитектурата и дизайна. Те ще трябва да създадат дизайн на елемент (продукт), свързан с пространството на банята. Конкретното задание на конкурса ще стане известно на участниците едва сутринта на самия ден на провеждането му. Целта на инициативата е да предостави на младите архитекти и дизайнери платформа, където могат да покажат таланта си. Събитието дава възможност и за контакт с утвърдени професионалисти и представители на бизнеса. Наградният фонд за конкурса ще е 4200 лв., а освен това победителите ще имат възможност да участват и в допълнителен уъркшоп за дизайн с утвърдени международни лектори. Участниците могат да се състезават индивидуално или в отбори от максимум трима души. Необходима е предварителна регистрация до 18 април 2018 г. Подробна информация за конкурса може да откриете тук.

Siemens организира регионален журналистически конкурс Siemens Press Award. Целта на събитието е да отличи и награди най-добрите материали по актуални въпроси и проблеми на днешния свят, а темата на тазгодишното издание е "Дигиталното бъдеще на градовете, индустрията и енергетиката". Конкурсът ще се проведе в 11 страни от Централна и Югоизточна Европа и в него могат да участват както печатни, така и онлайн и електронни медии. Основната цел на съревнованието е да отличи най-добрите медийни материали по темата и да насърчи общуването между журналисти от региона. Материалите трябва да са излъчени или публикувани до 14 август 2018 г. Те трябва да отразяват в дълбочина темата в национален или международен контекст. Крайният срок за кандидатстване е 15 август 2018 г., а кандидатурите трябва да бъдат изпращани на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Изпратените материали ще бъдат оценявани от експертно жури. Трите най-добри журналистически материала от Югоизточна Европа ще бъдат наградени по време на гала вечеря. Повече информация за конкурса може да намерите на сайта на Siemens.