nadpissivt

Работа и Обучения
"Дневник" търси репортер, който умее да открива новини. Кандидатите трябва да могат да създават или редактират текст до кратко и ясно съдържание, да предават новина в 140 знака, да владеят английски език и да познават добре социалните мрежи, а интересът към заснемане на видео и фоторепортажи е предимство. Желаещите да кандидатстват за позицията трябва да пратят CV и мотивационно писмо на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 23 април, като посочат, че кандидатстват за позицията "репортер". Повече информация може да намерите на страницата на "Дневник".
Обучения
SQL Master Academy организира второто издание на "Лятна DBA Академия" - безплатната образователна програма за администратори на база данни.

Инициативата цели да увеличи броя на администраторите на SQL Server база данни. Кандидатстването се извършва онлайн на сайта на програмата, а желаещите да участват трябва да изпратят CV и мотивационно писмо до 30 април 2018 г. След крайния срок ще бъдат разгледани всички кандидатури и ще се направи първоначална селекция от кандидати, които ще получат покана за събеседване през месец май. Сред основните критерии за селекцията ще бъде мотивацията на участниците. Обучението ще се проведе през юли, ще бъде целодневно и ще бъде базирано на 5 основни модула. За да завършат академията, курсистите ще трябва да преминат успешно тестове за всеки отделен модул, както и финален тест. Повече информация за "Лятна DBA Академия" може да намерите тук.

Софтуерната академия на учебен център "Нет Ит" предлага безплатни онлайн обучения за напълно начинаещи програмисти. Те са подходящи за хора от всякакви възрасти, включително ученици и студенти, които търсят начин да се ориентират в света на информационните технологии. Чрез курсовете участниците могат да се запознаят с водещите среди за разработка на софтуер и да изберат към коя да се насочат професионално. Възможните компютърни езици, които могат да се изучат, са C#, Java и C++. Онлайн курсисти могат да се запознаят и с основните елементи от компютърния хардуер, както и как да подменят важни части от него. Освен това обучението представя и похвати за уеб разработка на сайтове и курс по Game Development. Желаещите трябва да се регистрират в сайта на академията, след което да посетят рубриката "Безплатни обучения".
"Заедно в час" набира кандидати и училища партньори за своята програма за професионално и лидерско развитие. Подробните критерии за кандидатстване и процеса на подбор може да откриете тук. Повече информация за училищата партньори може да бъде намерена тук.

УниКредит Булбанк дава старт на ежегодната си стажантска програма през март. За да кандидатствате трябва да попълните формуляр. Повече информация за стажантската програма може да намерите тук.

VMware България организира безплатното обучение Talent Boost. Повече информация за академията може да откриете тук.

Фондация "Бауерзакс" и Община Габрово организират за втора поредна година младежки лагер по предприемаческо мислене. За записвания за участие в летния лагер, контакти и допълнителни въпроси може да се свържете с Весислав Илиев на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на тел.: +359 894 616 416.