nadpissivt

Конкурси
Дружеството за Обединените нации в България организира конкурс за избор на бъдещите младежки делегати на страната ни към ООН. Позицията предполага мандат в рамките на година и половина с различни задължения на национално и международно ниво с фокус върху младежките политики, предизвикателства и решения, както и организиране на редица събития с цел събиране на мнения от българските младежи по актуални за страната ни и ООН теми. Подробности за критериите за кандидатстване, селекционните етапи, както и формуляр за кандидатстване може да намерите на страницата на конкурса. Крайният срок за подаване на документите е 11 април 2018 г.

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) обяви старт на традиционния си годишен конкурс конкурс "Млад одитор". Състезанието е насочено към студенти от различни университети в България с желание да се развиват в сферата на счетоводството и одита. Конкурсът ще премине в три етапа – регистрация, тест и разрешаване на казус. Право на участие имат всички студенти, обучаващи се в специалностите финанси, счетоводство и контрол от всички висши учебни заведения в България, независимо от образователно квалификационната степен и формата, в която се обучават. Най-добрите кандидати ще получат парични награди, стипендии за последващо образование, предложения за стаж в специализирани компании и други. Желаещите да участват трябва да кандидатстват до 16 април 2018 г. Подробности за конкурса може да намерите тук.

Фондация "Тебешир" организира национален конкурс за приказка на тема "Моят учител е супергерой". Участие могат да вземат всички ученици от 2-ри до 7-ми клас в 3 възрастови групи. Всеки кандидат може да изпрати по една приказка, която трябва да бъде написана на ръка, на хартия размер А4, като няма ограничения относно брой страници, жанр и формата на приказката. Към всяка творба трябва да бъде прикрепен отделен лист с трите имена на ученика, пълното име не училището, което посещава, клас, телефон, имейл и три имена на родител/настойник. Чрез конкурса от фондацията искат да провокират участниците да се замислят какво всъщност означава да бъдеш добър учител. Приказките трябва да бъдат изпратени до 13 април 2018 г. на адрес: Фондация "Тебешир", София 1000, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" №68, ет. 1, ап. 4. Участниците в конкурса, класирани на първите три места във всяка една от трите възрастови групи, ще получат специални награди. Победителите ще бъдат обявени на сайта на фондацията през май. Повече информация за националния конкурс може да откриете тук.