nadpissivt

DataArt България стартира своето първо безплатно QA училище в София през ноември.
Приканваме IT ентусиасти, студенти, професионалисти и всички останали, които не са безразлични към софтуерното тестване, да станат част от безплатното училище на DataArt за QA специалисти.
Няма значение дали имате опит с Quality Assurance или не, ние ще ви въведем в основите на ръчното и автоматизираното тестване, стига да имате мотивацията да се развивате в тази сфера! QA School на DataArt ще ви

обучи за нула време на основите на софтуерното тестване.
QA училището е създадено да подготви всеки начинаещ, който желае да започне работа в реални IT проекти, възможно най-скоро. Подобни школи се организират ежегодно почти във всички офиси на DataArt по света. Двамата най-добре представили се QA курсисти ще имат възможност да започнат работа като QA стажанти на пълен работен ден в DataArt България.
QA School класовете в DataArt България ще започнат на 14-ти ноември 2017г.
Вие имате шанс да кандидатствате до 31-ви октомври 2017г.

Какво е необходимо, за да кандидатствате:
1. Да изпратете автобиография/резюме на английски език.
2. Да напишете кратко мотивационно писмо "Защо искам да участвам в QA School?"
3. Да ни уведомите дали проявявате интерес да се включите в нашата Trainee програма на пълен работен ден след успешно завършване на QA School.
Изпращайте всички файлове в .DOC/.DOCx формат на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Кандидатите ще минат и през предварителен подбор, базиран на техните резюмета и мотивационни писма.
ДОСТАТЪЧНО Е ДА ИМАТЕ:
1. Много добър английски език (минимум intermediate level)
2. Да сте наблюдателни, упорити, общителни и с желание за нови знания.
СЧИТАМЕ ЗА ПЛЮС:
1. Основни познания в QA терминологията на английски език.
2. Основни познания и умения в програмирането.
Класовете ще продължат един месец и ще се провеждат в офиса на DataArt България в София. Програмата включва както теоретична, така и практическа част, която е свързана с ръчното тестване и основите на автоматизираното тестване. Лекциите ще се водят от четирима QA експерти на DataArt. QA School e НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и всички класове ще се провеждат на английски език.
Подробна информация за програмата, преподавателите и темите ще се публикуват на www.dataart.bg, както и във Facebook страницата ни.
Ако имате някакви въпроси, не се колебайте да ги зададете на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Кандидатури ще се приемат до 31-ви октомври 2017г. включително!
Класовете ще се провеждат два пъти седмично (вторник и четвъртък) от 18:00 до 20:00 часа в офиса на DataArt България на бул. Тодор Александров №28 (етаж 11)
Програма:
1. Software testing fundamentals.
2. Testing Types and Levels.
3. Requirements Analysis. Test documentation: test case, check list, test suite, test plan
4. Test design techniques
5. Bug Report. Defect life cycle
6. Testing in Agile. Reporting and results analysis
7. Test Automation Fundamentals. Definitions and goals
8. Test Automation Practical Part 1
9. Test Automation Practical Part 2
10. Final test
Лектори:
• Павел Шарупов – Project Мanager в DataArt
Павел е вече 10 години в IT бранша, като 7 от тях е бил QA специалист. Участвал е като организатор и лектор в няколкото QA училища и получава много добра обратна връзка като ментор на QA стажанти в DataArt. За последните 3 години работи като Project Manager.
• Елина Азадова – QA Lead в DataArt
Елина е повече от 9 години в IT, 5 от които работи като тестер. Тя е кординатор на QA Talk общността, ментор на стажанти и лектор в QA училището в Херсон, Украйна. Участва в множество конференции за софтуерно тестване – като Ukrainian testing Days, QA Fest, Agile practices, XP Days, AgileBaseCamp и училището за мениджъри „Stratoplan“.
• Антон Сирота – QA Automation Expert в DataArt
Повече от 8 години е в IT индустрията, 7 от които специализира тясно в QA. Той е бил ментор на 10 QA Automation стажанти, които успешно завършват QA School и стажантската програма в DataArt. В момента ? Антон ръководи екипите по QA автоматизация, търсейки нови архитектурни решения из модерните инструменти за автоматизация.
• Виталий Кизимов – Project Manager в DataArt
След повече от 7 години в QA, Виталий е участвал в над 30 проекта. Разнообразието от проекти му дават силна основа и задълбочени познания за това как те работят. Дългогодишният му опит позволява да допринесе за доброто качество и изпълнение на проектите. През последните няколко години работи като Project Manager, но все още е ментор на множество QA стажанти и участва в различни QA училища в DataArt.