nadpissivt

LIBRe Essay Contest 2017

Повече за конкурса

За втора поредна година Фондация “ЛИБРе” организира конкурс за есе в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери. LIBRe Essay Contest 2017 е отворен към български студенти в редовна или задочна форма на обучение или докторанти, или студенти, които в момента се обучават по студентска програма за обмен в чужбина. Инициативата е насочена към участници с мултидисциплинарни интереси, без ограничение на специалността, но със знания, творческо мислене и интереси в сферата на регулиране на дигиталното общество.

Фокус е поставен върху следните тематични направления:

 Неприкосновеност на личния живот и наблюдение

 Електронна търговия и електронни финанси

 Електронно управление

 Интелектуална собственост онлайн

 Международно право в областта на информационните и комуникационните технологии

 Информационна сигурност и компютърни престъпления

 Нови медии и социално общество

 Психология на киберпространството

 Видео игри и общество

Оценителната комисия ще се състои от специалисти по право на ИКТ в т.ч. действащи адвокати, представители на централната администрация, ИТ специалисти, психолози и др. в зависимост от темите, на които отговаря изпратения труд.

Крайният срок за подаване на есета е 14.05.2017 г. (неделя), а крайният срок за оценяване на изпратените работи и обявяване на резултатите е 19.05.2017 г. (петък).

Награди

Награди са предвидени за първите три места и се осигуряват съвместно от Фондация „ЛИБРе“ и Института по правна информатика, част от юридическия факултет на Leibniz Universität в Хановер, Германия, както следва:

 Награда за 1-во място: Безплатно участие в 4-седмичното международно лятно училище по ИКТ право, организирано ежегодно от Института по правна информатика в Германия. Повече информация за лятното училище може да намерите на адрес: www.itwillbefun.eu

 Награда за 2-ро място: Платен летен стаж (01.07.2017 – 30.09.2017 г.) във Фондация „ЛИБРе“ със специализация в областта на правото на информационните и комуникационните технологии и свързани сфери.

 Награда за 3-то място: Пакет подбрана литература в областта на ИКТ правото на стойност 500 лв. – с оглед желанието за специализация на наградения.

Пповече информация ще намерите тук

За Фондация “ЛИБРе”

Фондация „ЛИБРе“ е българска организация с нестопанска цел, основана през 2015 г., с цел да допринесе за развитието на правото и държавните политики в дигиталното общество и проникването на новите технологии чрез управление на информацията и разработване на интерактивни решения, издателска дейност и обучение. Организацията реализира дейността си в сферите цифрово общество, дигитални права, управление на информацията, интелектуална собственост онлайн, електронно управление, електронен съд, защита на неприкосновеността на личното пространство и сигурност.