nadpissivt

1672 места за летен стаж в държавната администрация

От 1 юли до 30 септември 1672-ма студенти могат да трупат стаж в държавната администрация. Обявите за свободните места са публикувани, а крайният срок за кандидатстване е 29 април, съобщи правителствената пресслужба.

Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация се провежда за четвърта поредна година при изключителен интерес както от страна на студентите, така и от страна на държавната администрация.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация през тази година могат да участват всички студенти, които учат във висше училище в страната или чужбина с непрекъснати студентски права без значение от степента, формата на обучението или курса.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и професионална ориентация на студентите.

Предлагат се стажове в 42 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията с най-много стажантски позиции са Икономика (486), Администрация и управление (188), Право (185), Архитектура, строителство и геодезия (153) и Социални дейности (68).

Условията на програмата са публикувани на Портала за студентски стажове в държавната администрация в раздел "Информация за програмата".

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на портала http://staj.government.bg/ .