nadpissivt

Платен стаж в БТА
Българската телеграфна агенция (БТА) предлага целогодишна възможност за платен студентски стаж в дигитализация на историческите архиви.Програмата стартира от юни 2023 г. и е предназначена за  студенти от III и IV курс, магистри и докторанти, за участие в дигитализацията на архивите с информационни емисии на БТА.

Задачи, които ще изпълняват стажантите:
◊ Обработка на данни от печатни емисии и материали в архива на агенцията;
◊ Класификация и сверяване на информация;
◊ Работа с електронна деловодна система/софтуерен продукт и безхартиен
документооборот с цел създаване и организация на дигиталния архив.
Стажът е възможност за придобиване на практически опит като участниците по проекта могат да очакват впоследствие назначаване на постоянна работа в агенцията при доказана компетентност. Стажът е от 120 часа. Договорът се сключва за период от два месеца, при стаж от 240 часа - за период не по-голям от 4 месеца. Смените ще бъдат в рамките на работните дни на звено "Исторически архиви" (от 8 до 19 часа) след предварително уточнен график.

Процесът на дигитализация е част от проекта на Министерството на културата
"Дигитализация на музейни, библиотечни и аудиовизуални фондове" от 2021 г. Ще се извършва в продължение на поне три години години, като започва през
юни 2023 г.
Неоходими документи:
CV
Кратко мотивационно писмо.

За кандидатстване: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.;">mailto:schola@bta              Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Предпочитаме да ангажираме студенти или редовни докторанти на 4 часов работен ден и на граждански договор срещу месечно заплащане от 600 лв. бруто.

https://www.facebook.com/BulgarianNewsAgency
https://twitter.com/BTAnewsENG
https://www.youtube.com/channel/UCtzcS-7JoZd6cvbPY6esNZQ
https://www.linkedin.com/company/bulgariannewsagency
https://www.instagram.com/bulgariannewsagency