nadpissivt

Стипендиантска програма за учебната 2022/2033г.

АББ Фондация „Юрген Дорман“ търси своите нови млади таланти в инженерните науки към Стипендиантска програма за учебната 2022/2033г.
И тази година АББ Фондация „Юрген Дорман“ дава възможност на млади и талантливи бъдещи инженери да натрупат практически опит в международна компания, лидер в областта си, предоставяйки стипендия и менторска подкрепа. За студентите в инженерни специалности в България една от най-добрите възможности за професионално развитие още докато учат е стипендията „Юрген Дорман“ на АББ, която търси своите нови млади таланти.
Стипендиите за поредна година осигуряват не само нужната финансова подкрепа за спокойно завършване на образованието, но и ценен досег до практическия опит и експертизата на АББ от България и по света. Компанията, световен лидер в сферата електроснабдяване и електрообзавеждане и автоматизация, предоставя на своите стипендианти менторство, практически стаж и допълнителни възможности, с които бъдещето и мечтите на младите инженери са много по-постижими.
Какво включва стипендията?
Финансова подкрепа в размер на 7700 лв. годишно и еднократно плащане през първата година в размер на 1100 лв. за закупуване на компютър.
Продължителността на финансовата подкрепа е с максимален срок от 5 учебни години, като всяка следваща година се продължава на база академичен успех, доход и представяне.
Какво още?
• Ментор от АББ по време на целия период на стипендията;
• Онлайн курс по английски език;
• Възможност за участие в локални и/или международни срещи със стипендианти и алумни на фондацията в Швейцария, която се провежда на всеки две години;
• Възможност за летен стаж в АББ.
С пълните условия и процесът на кандидатстване може да се запознаете подробно тук.
В АББ вярваме, че технологиите и инженерните науки са сфери на бъдещето и човешкия потенциал, на оптимизма за един по-добър свят, в който ще живеем. В тази визия образованието и подкрепата за младите хора в професията има ключово значение.
Затова и се радваме, че имаме възможност да подкрепим и възнаградим усилията, труда и постиженията на талантливи студенти като подкрепяме тяхното безпроблемно завършване на образованието. Междувременно имаме да им помагаме да се срещнат отблизо с вдъхновяващи положителни примери за професионализъм в индустрията. По този начин ние се стараем дългосрочно да осигурим развитието на тези таланти, които утре ще създават света такъв, какъвто никога не е съществувал до сега.
Не изпускайте възможността и вие да станете един от стипендиантите на ABB и да и споделите информацията за нея!
Срокът за кандидатстване ще бъде обявен скоро. Кандидатствай в сайта на ABB.