nadpissivt

Старши счетоводител в дирекция "Административни, финансови и правни дейности"
БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ „ЗАПАДНОБЕЛОМОРСКИ РАЙОН“

На основание чл. 10а, ал. 1 и ал. 2 от ЗДСл, във връзка чл.14, ал.1 и ал.2 от Наредба за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители и Заповед № ЧР-03-26/30.12.2022 г. на Директора

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА ДЛЪЖНОСТТА:

I. Старши счетоводител
в дирекция „Административни, финансови и правни дейности” – 1 щ. бр.
1. Минимални изисквания за заемане на длъжността, съгласно нормативните актове:
• степен на образование - висше образование – бакалавър
• професионален опит – 1 /една/ година и/или IV младши ранг
2. Специфични изисквания:
• Кандидатите следва да отговарят на изискванията на чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител.
3. Допълнителни изисквания към изпълнителя на длъжността, които са определени въз основа на компетентностите, които са необходими за експертни длъжности:
• Предпочитани специалности - Счетоводство и контрол, Финанси, Икономика и Стопанско управление.
• Добра компютърна грамотност - Miсrosoft Office, електронна поща, интернет, умения за работа със счетоводен софтуер. Добри познания на нормативната база, свързани със Закон за счетоводството, Закон за публичните финанси, Закон за статистиката, Закон за администрацията, Закон за държавния служител, Кодекс на труда, Правилник за дейността, организацията на работа и състав на БД.
4. Месторабота - гр. Благоевград, бул. „Св. Димитър Солунски“ №66.
5. Кратко описание на длъжността:
Участва в изготвянето на ежемесечни, тримесечни и годишни отчети за касовото изпълнение на бюджета на администрацията; Участва в изготвянето на бюджетни прогнози и проектобюджети за администрацията; Изготвя програмни отчети по тримесечия и годишен отчет; Участва в изготвянето на план за дейностите, финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда; Участва в извършването на годишните инвентаризации по Закона за счетоводството; Изготвя ведомости за заплати и всички изискуеми документи към тях; Изготвя статистически отчети по Закона за статистиката; Изготвя тримесечни финансови отчети и годишен баланс на администрацията; Счетоводно отчита приходите, разходите и трансферите по пълна бюджетна класификация и по счетоводните сметки от сметкоплана на бюджетните предприятия, както и приходите на касова основа, свързани с такси по Закона за водите, чиито получател е ПУДООС; Осчетоводява по съответния ред събраните суми по наказателни постановления и води на отчет неизплатените суми по НП по Закона за водите; Съставя и обработва първични и вторични счетоводни документи; Изчислява и осчетоводява обезщетения по КТ, ЗДСл и КСО; Води касова книга за паричните средства и извършва касови операции и др.
6. Минимален размер на основната заплата: 710.00 лв
*При определяне на индивидуалния размер на основната заплата на спечелилия конкурса кандидат се отчитат нивото на заеманата длъжност и изискванията за нейното заемане, и квалификацията и професионалния опит на кандидата, съгласно нормативните актове, определящи формирането на възнаграждението и и Вътрешните правила за заплатите в Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“.

II. Начин на провеждане на конкурса:
Конкурсната процедура ще се проведе на два етапа:
1. Решаване на тест за познания от професионалната област на длъжността (Закон за счетоводството, Закон за публичните финанси, Закон за статистиката, Закон за администрацията, Закон за държавния служител, Кодекс на труда, Правилник за дейността, организацията на работа и състав на БД) и относно структурата, дейността и организацията на работа в Басейнова дирекция "Западнобеломорски район".
2. Провеждане на интервю.
*На основание чл. 14, ал. 4 от Наредбата за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители българските граждани, които са преминали срочна служба в доброволния резерв по чл. 59, ал. 1 от Закона за резерва на въоръжените сили на Република България, се ползват с предимство при кандидатстване за работа в държавната администрация при постигнати равни крайни резултати от проведената процедура.

IIІ. Необходими документи, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие:
1. Заявление за участие в конкурс – съгласно Приложение № 3 към чл. 17, ал. 2 от Наредба за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители;
2. Декларация за обстоятелствата по чл. 17, ал. 3, т. 1 от Наредба за провеждане на конкурсите и подбора при мобилност на държавни служители;
3. Копие от документи за завършена степен на висше образование и допълнителни квалификации;
4. Копие от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит, /трудова, служебна или осигурителна книжка/;
5. Мотивационно писмо.
Образци на Заявлението по чл. 17, ал. 2 и Декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДСл могат да се изтеглят от интернет страницата на: Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“
IV. Място и срок за подаване на документите:
1. Документите, следва да бъдат представени в 10 – дневен срок от публикуването на обявата, Центъра за административно обслужване на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” на адрес: гр. Благоевград, бул.“ Св. Димитър Солунски“ №66.
2. Подаването на документите се извършва лично от кандидатите или чрез упълномощено лице от 06.01.2023 г. до 16.01.2023 г. в рамките на работното време на Дирекцията от 09:00 ч. до 17:30 ч. Документите могат да се подават и по електронен път, като в този случай заявлението по чл. 17, ал. 2 и декларацията по чл. 17, ал. 3, т. 1 от НПКПМДС следва да бъдат подписани от кандидата с електронен подпис.
При подаване на документите кандидатите или техните пълномощници се запознават с пречките за назначаване, посочени в чл. 7, ал. 2 от Закона за държавния служител и в други нормативни актове, и им се предоставя длъжностната характеристика на конкурсната длъжност.
3. Списъците и/или други съобщения във връзка с конкурса, ще се обявяват на интернет страницата на БД ЗБР.
4. Лице за контакт: Жулиета Топова, телефон: 073894120, .