nadpissivt

Конкурс "Зелена подкрепа за устойчиво развитие" 2022
За втора година Министерството на околната среда и водите (МОСВ) дава началото на конкурса за високи академични постижения за студенти - „Зелена подкрепа за устойчиво бъдеще 2022 г.“. Той се провежда под патронажа на МОСВ като част от инициативите за отбелязване на кампанията на Европейската комисия - “Европейската седмица на мобилността”. Организира се от Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), която обявява неговото второ издание за академичната 2022/2023 г.
“По-добри връзки“ е тазгодишната тема на есето, с което ще се състезават бъдещите участници в конкурса. Под същото мото е темата и на Европейската седмица на мобилността. Според правилата кандидатите трябва да изпратят есе или кратка разработка от 3 до 5 страници.
Целта на конкурса е подкрепа за приемственост между теорията и практиката и приобщаване на младежите, избрали да се обучават в специалности във висшите учебни заведения, свързани с опазването на околната среда и устойчивото развитие.
Срокът за кандидатстване е до 31 октомври 2022 г. включително. Наградата за победителя е годишна финансова подкрепа в размер на 2970 лв., предоставена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Комисията за избор на победител в конкурса включва представители на МОСВ, ИАОС и ПУДООС.
Допълнителна информация за условията за участие в конкурса можете да видите , ако последвате линка: https://eea.government.bg/bg/press-center/news/mosv-otnovo-kani-studenti-za-uchastie-v-konkursa-201ezelena-podkrepa-za-ustoychivo-badeshte201c-1