nadpissivt

Станете посланици на Европейски Институт за Иновации и Технилогии - Градска Мобилност (EIT Urban Mobility)
Клийнтех България е широко призната мрежа за иновации в чистите технологии и устойчивото развитие. Работи активно за прилагане на нови стратегии и бизнес модели, водещи до преминаване към климатично неутрален и ресурсно ефективeн бизнес, общество и живот посредством силни партньорства на водещи компании, университети, изследователски инфраструктури, организации и правителствени институции. От 2015 г. е официален партньор на Общностите на знанието и иновациите (KICs), част от Европейския институт за иновации и технологии (EIT) и управлява Регионалните иновационни хъбове към EIT (EIT RIS Hubs) по темите за устойчива енергия (EIT InnoEnergy), изменение на климата (EIT Climate KIC), производствени технологии (EIT Manufacturing) и храни (EIT Food). Клийнтех България работи активно по програми на Европейски Институт за Иновации и Технологии – Градска Мобилност (EIT Urban Mobility) в партньорство със Столична община, Център за градска мобилност, местни старт-ъпи, както партньори и бизнес организации от други европейски градове.
Клийнтех България участва в проект InnoCap финансиран от EIT Urban Mobility, който цели да насърчи иновациите и изграждането на капацитет в областта на градската мобилност. InnoCap се изпълнява в 4 европейски държави – България, Гърция, Малта и Португалия и включва образователни и обучителни дейности, състезания за разработване на иновативни решения –(Mobilithon), изграждане на младежка мрежа от студенти посланици в цяла Европа (InnoCap Ambassadors) и много други.
Канимжелаещите студенти да станат нашите InnoCap ПОСЛАНИЦИ!
Студентите от четирите партньорски организации ще изградят мрежа, в която свободно ще могат да общуват и да обменят опит и идеи, ще се запознаят с актуални теми свързани с градската мобилност, ще научат интересни факти, ще имат възможност да разберат проблемите, с които се сблъскват градовете и да повлияят решаването им! Ще имат възможността да участват в национални събития и форуми, където да популяризират програмите на EIT UM, ще си взаимодействат със посланици от други държави и ще бъдат обучени как да постигат положителна промяна за своята общност!

За кого е подходяща програмата?

Студенти, независимо от формата на обучение и образователно-квалификационната степен (бакалавър, магистър, докторант и др.)

Хора с интерес в областта на градската мобилност, желание да научат повече за актуалните предизвикателства и да станат посланици на промяната

Инициативни младежи, които искат да се запознаят с хора от други държави и да обменят опит с тях

Всички, които сa запалени по социални медии, имат много фенове и обичат да споделят новини и снимки

Основните дейности на ПОСЛАНИЦИТЕ:

Участие в събития като кариерни дни, панаири, дейности по време на Европейската седмица на мобилността в София и други релевантни събития.

Препубликуване на новини в профилите си в социалните мрежи и разпространение на информация за EIT Urban Mobility.

Включването в програмата за Посланици дава възможност за участие в 2 състезания:

За фотографии направени по време на участие в събития

За постове на новини в социалните медии свързани с градска мобилност

В края на годината победителите в състезанията ще спечелят награди - 3 парични ваучера на стойност 150 евро, скутер и е-колело!
Желание за участие в програмата за Посланици може да се заяви тук до 13 ти май 2022. След това, ще се свържем с одобрените за Посланици кандидати.

EIT Urban Mobility е Европейска инициатива, която цели да ускори положителната промяна в областта на мобилността, за да станат градските пространства по-привлекателни за живеене, като ангажира градовете и гражданите със своите програми, предлага програми за разработване на нови решения за мобилност и насърчава действия за възстановяване на публичните пространства за обществено ползване. Повече информация за инициативата можете да намерите тук.